učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Crna Gora i Godina književnosti u Rusiji: jačanje prijateljskih-partnerstva

U svibnju 2015. godine Crna Gora je sudjelovao u brojnim aktivnostima vezanim uz godine književnosti u Rusiji.

U Tver regiji, festival pjevačkih spisa posvećen Dan slavenskog književnost i kulturu, u kojem su pjesnici i pisci su pozvani u Crnu Goru, a od 14. do 17. svibnja na turneju u Crna Gora Ulyanovsk dramskom kazalištu došao u sklopu programa kulturne suradnje. Organizator četiri partnerskog programa je međuregionalna Udruga prijateljstvu i suradnji s Crnom Gorom.

15. svibnja svečano otvaranje prvog ruskog jezika knjižnici u Budvi. Uspostava je još uvijek mala u veličini i sadrži stotine knjiga na ruskom jeziku, od kojih je 300 predstavljenih novu biblioteku Stepashin (poglavlje Knjige Saveza Rusije). Knjižnica je stvoren na temelju ruske škole Jadranska College. U narednim godinama planira svoju aktivnu punjenje.

Organizatori i sudionici događaja bili zadovoljni da crnogorska publika izuzetnog interesa za ovaj događaj. Performanse Ulyanovsk kazališta je posjetilo mnogo mladih gledatelja sa svojim roditeljima, koji ne samo da su gledali emisiju, ali i da sudjeluju u konferencijama i radionicama glume i javnom govorništvu, kao i vrlo toplo i prijateljski komunicirao s ruskim posjetitelja.


Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.