učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Kupnju nekretnina u Crnoj Gori - glavne faze postupka

Zakoni Crne Gore su takve da je državljanin druge države može slobodno kupiti kuću ili nekretnina komercijalni karakter u cijeloj zemlji.

Zahvaljujući pojednostavljenom postupku registracije objekta, kupnju nekretnina u Crnoj Gori ne uzeti puno vremena. To ne zahtijeva veliki broj dozvola za registraciju imovine trgovačkom objektu. Lokalni odvjetnici odmah nakon pregleda zemljišta ili prostora koji će vam pomoći izraditi detaljan preliminarni sporazum koji će orijentirati klijentu na sklapanje konačnog ugovora.

Kad je ugovor sklopljen, platiti imovine u Crnoj Gori, možete čak i gotovina - oblik plaćanja nije značajan. Posebno je pogodan da se zemlja može donijeti bilo koji iznos novca i sredstava kod bankovnih kartica, ne postoje ograničenja.
Pravo vlasništva na temelju ugovora potrebno je pitanje na sudu.
Općenito, cijeli postupak traje manje od tjedan dana (u nedostatku bilo kakvih neobičnih komplikacija).

Državna pristojba za registraciju ugovora o prodaji će vas koštati od 2 posto od ukupne vrijednosti imovine. Općenito, porez na nekretnine u Crnoj Gori je niska - oko 0,25% od tržišne cijene.

Ako mislite da se nekretnine u Crnoj Gori za iznajmljivanje, bolje je da bude službeni - porez na takve poslovne transakcije su simbolične, ali problemi s lokalnim vlastima neće biti.

Do 3 mjeseca u Crnoj Gori viza nije potrebna. Za dobivanje dozvole za duži boravak u Crnoj Gori, pokazuju dokumenti o registraciji poduzeća kao izvor prihoda. Nakon pet godina boravka u zemlji može podnijeti zahtjev za državljanstvo.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: