učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Hrana u Crnoj Gori: kako raspodijeliti proračun?

Procjena troškova hrane za turisti planiraju godišnji odmor u Crnoj Gori je jedan od gorućih problema. Nadamo se da će ovaj pregled pomoći će putnike planirati svoje troškove i troše više vremena na zabavu, šetnju i razgledavanje.

zajednički elementi
U usporedbi s EK o cijenama hrane u Crnoj Gori nisu previsoke. U isto vrijeme u ugostiteljskim objektima često se jesti više isplativo nego svoju vlastitu. Prvo, to je brži i praktičniji, a kao drugo - to je korisno, jer u običnim supermarketima proizvodima, te u restoranima i kafićima - samo svježe, bez konzervansa i drugih kemikalija.

Obratite pozornost na regije, gdje je planiranje za odmor - cijene variraju toliko da ponekad ne mogu ni vjerovati. Na primjer, u udaljenim planinskim područjima s plažama troškova Crne Gore proizvoda i cijena u ugostiteljskim objektima može biti znatno niži (do 3 puta). Najskuplji proizvodi vidjet ćete u području Budvanske rivijere (Budva, Kotor, itd)

Crna Gora Restorani su kategorizirani - od fast food hamburger 1,5 eura do elite. Međutim, kvaliteta crnogorske kuhinje svugdje će biti na visokoj razini, bez obzira na status u restoranu.

Cijene u supermarketima (prosječna cijena Crne Gore):
- Desetak jaja - 1,6 eura
- Mlijeko - od 95 do 1.5 centa eura po litri
- voda - 50-60 centa
- Kruh - 1 euro
- sir - 0, 5 eura
- Biljno ulje - 1.5 e po 0,5 litara
Šećeri - - 0.5 e po 1 kg
- žitarica - od 1 do 2 eura po 1 kg
- brašno - 0, 7 eura po kilogramu
- Meso - oko 6-8 eura po 1 kg
- ribe - od 5 do 13 eura po 1 kg

Mještani se koristi za spremanje energije, tako ako pita za dodatno pripremiti kavu ili skuhati jaje u hotelu, cijena tih usluga će vas iznenaditi. I u privatnom sektoru, što pokrenete rizik od trčanje u dodatni struju Međutim, Stoke tople vode na plinski plamenik - to će trajati duže, ali izgleda vrlo šareni. Ako na odmoru u Crnoj Gori se odlučite za uštedjeti vrijeme, obratite pozornost na lokalnim restoranima i ne gubiti snagu na traženju i pripremi samih proizvoda. Posebno je popularna među emiigrantov i turiste uživati ​​u lokalnoj chorba - bogata juha od mesa, ribe, piletine, itd Trošak takvog tanjur juhe je vrlo mala (1 do 2 eura), što je super zasititi više dietichen od ostalih obroka, i vrlo zanimljivo isporučuje se (u nekim restoranima poslužuje se izravno u kotlovima). Jela je bolje uzeti jedan za dvije - crnogorske porcije češće je jednostavno ogroman. Svaka posuda je služio s velikom količinom kruha.

Sportaši razočarati potpunu odsutnost sir (problem u svim europskim zemljama). Vratite se mogu samo usiren vrhnje, ali kvaliteta okus tog sira su vrlo specifične, a sadržaj masti je dovoljno visoka. Mali izbor, i druge prehrambene proizvode. Izlaz može biti povrće, voće, meso, ribu i jaja. Na policama supermarketa puno nemasnog jogurta i jogurta Svjetlosti.

Odmor u Crnoj Gori može biti opasno za one koji su zabrinuti za svoju figuru - ovdje su vrlo ukusne (puno kolača i masno meso), a svi zainteresirani za težak. Za torbicu putovanje Crna Gora je mnogo manja prijetnja. Obilje svježeg bilja, povrća, voća, orašastih plodova, mesa, ribe i dobre mlijeka će vam pomoći organizirati prekrasan hranu za djecu.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: