učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Valuta Crna Gora: Najbolji načini plaćanja i usluga kupovine

Što je valuta u optjecaju u zemlji? Što ponijeti i kako je više prikladan za platiti? Mnogi turisti idu na odmor u Crnoj Gori, u pitanju o ovom pitanju. Razlog za sumnju je činjenica da je zemlja „na rubu” od članstva u NATO-u za nekoliko godina, i stoga, zadani povezanost s euro ne pojavljuje u ljudi. Međutim, euro Crna Gora službeno koristi više od desetak godina, a sa druge valute će biti ovdje vrlo, vrlo neugodno. Usput, pitanje vstpulenii NATO Crne Gore je bolje ne podići - to je prilično oštar i mješoviti reakcije od većine mještana.

Ukupni volumen prometa eura u zemlji uvoza valute teče u riznicu kao rezultat turizam i vanjsku trgovinu, pravo na izdavanje valute za nezavisnu Crnu Goru nije.

Ako namjeravate koristiti gotovinu (to će uvelike pojednostaviti svoj život u Crnoj Gori, jer kartica može platiti uglavnom u lokalnom „tržište” i pojedinih uslužnih objekata), pokušajte da ne nose račun veći od 100 eura - to je često teško za lokalne trgovce ,

Rublje se ne isplati uzimati - razmjena je vrlo, vrlo nije povoljan, a banka koja se obvezuje da ih, morate tražiti dugo vremena, čak iu velikim gradovima. Svaka druga strana valuta kao što možete stvoriti složenosti, optimalna alternativa za euro bi mogao biti samo jedan dolar.

Crnogorske banke su otvorene od 8 do 7:00, slobodan dan - nedjelja.

S obzirom na izjave o valuti, u „crvenom koridora” na ulazu u Crnu Goru će zadužiti iznos od više od 2000 eura, a na izlazu bez deklaracije će maksimalno 500 eura.

Mjenjačnica u Crnoj Gori što je više moguće, ali, u pravilu, razmjenjuju uredi nalaze se u većim turističkim i prometnim čvorištima, na koju odabrane destinacije moraju dobiti dodatnih (zračne luke, hoteli, banke ... U uobičajenom niz plažu profitabilno „izmjenjivača” će biti vrlo teško pronaći . Dakle, optimalna količina potrebna za odmor u Crnoj Gori se odmah povesti sa sobom. Dio novca je najbolje lijevo na karti, ali za podizanje gotovine u Crnoj Gori nije jako isplativo, tako da je karta (Popunjava i obrađuje, MasterCard) je poželjno da se izravno koristiti.

Imajte na umu da mala trgovina Crna Gora i nepristojan da plati račune za 500 eura. Prvo, ne razumiju moralne i etičke strane (prema lokalnim zarade su fantastičan novac), a kao drugo, najvjerojatnije, prodavatelj neće predati i da će ići sa svojim novcem u najbližu banku.

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: