učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

NATO je službeno otvara vrata Crnoj Gori

Crna Gora je danas prvi izazivač da se pridruže Evroalyans, rekao je Alexander Vershbow, zamjenik glavnog tajnika NATO-a. Ovo pitanje se smatra riješen definitivno od dana završetka Parlamentarne skupštine u Mađarskoj, koja je kulminirala u donošenju deklaracije o javnim poretkom bloka i spremnost Saveza da prizna Crnu Goru u svoje redove do kraja 2015. godine.

U deklaraciji se također navodi da su podnositelji zahtjeva trebali učiniti svaki napor za rješavanje spornih pitanja (posebno stranih) kako bi se smanjio broj prepreka za ulazak u NATO do očekivanog trajanja ugovora. Prije toga uređaj je dao zemlju konkretne preporuke za unapređenje političke i ekonomske situacije. Trenutačna politička situacija Vershbow identificiran kao izazov i pozvao zemlje da se ujedine pod pokroviteljstvom bloka za slobodu i stabilnost Europe.

Prema službenim izvorima, većina stanovništva podržava zemlju pristupanja Crne Gore u Evroalyans, ali oporbeni mediji tvrde suprotno, optužujući vladu za prikrivanje prave rezultate ispitivanja javnog mnijenja.

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: