učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Kupiti stan u Crnoj Gori plaće: Je li to moguće?

Praktički nitko. Međutim, Crna Gora, nažalost, nije jedini u ovom pitanju. Agencija Monstata, koja je nedavno objavio studiju na tu temu, kaže da je cijena po kvadratnom metru u Crnoj Gori je od oko 2,5 do 4, prosječna plaća u zemlji. Naravno, cijene nekretnina u Crnoj Gori variraju ovisno o regiji, ali, nažalost, samo u smjeru povećanja.

Sve govori jednostavno: je cijena oznake su orijentirani na stranim investitorima mogućnost da kupi stan u Crnoj Gori nije tako teško kao i domaće stanovništvo. Uvjeti na crnogorskom tržištu nekretnina diktira turizmu, kao i na drugim područjima, pa su Crnogorci sami govore iznajmljuje stan. Smještaj u Crnoj Gori je važno ne samo za domaće ali i za turiste koji iznajmljuju privatnu imovinu kao dobrovoljno jer se oni koriste usluge hotela.

Stranci crnogorski zakoni nisu posebno ograničeni, dobiti dozvolu boravka u Crnoj Gori, te u budućnosti, a nacionalnost nije teško. Osim toga, vlasti u zemlji su vrlo pozitivno o premještanju tvrtki u Crnoj Gori i registracija ovdje podružnica i predstavništava stranih tvrtki.

Aktivne kamatne stope na lokalno stanovništvo za kupnju nekretnina ne padne ispod 8 posto, dok su stambeni krediti čine tek četvrtinu ukupnog posto odobrenog.

Prema statističkim podacima i zaključcima ekonomskih stručnjaka, stambene nekretnine u Crnoj Gori su vrlo neravnomjerno raspoređena, a svaki deseti građanin u zemlji uživa iznajmljivanje.

Drugim riječima, kupiti stan u Crnoj Gori su vrlo, vrlo malo, ali oni koji su to u stanju da često ima ne jedan, nego nekoliko apartmana u kući, što omogućuje analitičari izvući zaključke o tržištu nekretnina usko vezane uz sive ekonomije.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: