učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Srpski ministar rada brine o radu agencija za zapošljavanje u Crnoj Gori

Wulin Alexander, šef Ministarstva rada Srbije, nedavno je završio svoj službeni posjet toj zemlji o situaciji na domaćem tržištu zapošljavanja. On je to izjavio na sastanku sa Zorica Kovačević, šef crnogorskog Ministarstva rada.

Govor na recepciji bio je razviti konstruktivne metode suradnje između ministarstava. Konkretno, ministri su razgovarali o pitanjima sigurnosti i razmjenu službenih podataka o zapošljavanju stranih radnika. Aleksandar Wulin izvijestio da je, prema njegovoj agenciji na vlastitu od prošle godine radi u Crnoj Gori naći oko 10.000 građana Srbije, a uz pomoć burze rada - ukupno 9 osoba. Ministar je istaknuo potrebu da se preispita ovu situaciju, jer ova situacija ne može stvoriti objektivne statistike i vidjeti stvarnu situaciju na tržištu rada.

Sjetite se da je zakon o strancima, koji je donesen u travnju ove godine, ukupni proces značajno promijeniti kadrovsku politiku Crne Gore u korist lokalne radne snage. Crnogorske vlasti su napravili ustupke poslovnim ljudima i odgoditi stupanje na snagu zakona do kraja ljetne sezone, ali su predstavnici turističke industrije inzistirati na svojoj potpuno ukidanje ili barem preispitati.

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: