učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Crna Gora i NATO-a: rasprava unutar Saveza

To je postao svjestan rasprave unutar bloka o primanju novih članova na pozadini sukoba između Rusije i Ukrajine. Odluka o pristupanju Crne Gore u Savezu će potvrditi politiku na otvorenih vrata, koji je u ovom trenutku su spremni priznati pravo nisu svi odgovorni dužnosnici NATO-a.

U prosincu 2015. godine Crna Gora bi trebala postati članica Saveza, ali je formalno članstvo će biti odobren u 2016 u Varšavi summitu.

Ostale zemlje koje sudjeluju bloka vjeruju da je rezolucija napete situacije s Rusijom je moguće kroz pregovore, a politika otvorenih vrata mogu samo eskalirati diplomatsku situaciju. Ovo mišljenje je, na primjer, u skladu s čelnicima Njemačke i Francuske.

Dakle, Fransua Olland tijekom sastanka s J. Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a službeno je objavio da njegova zemlja ne odobrava pristupanje Crne Gore u NATO-u u smislu diplomatskih odnosa s Rusijom. Hollande je govorio ne samo u Crnoj Gori, ali i da budu oprezni u pitanjima pristupanja bilo koje zemlje u Savezu.

Italija, Njemačka i Nizozemska su također protiv širenja NATO-a na Balkanu.

Rezimirajući, možemo reći da je kamen spoticanja je nejasan stav NATO-a o proširenju Saveza je pristupanjem zemalja u regiji Balkana - negativan sentiment motiviran činjenicom da je integracija istočne Europe na pozadini na rusko-ukrajinske krize može se smatrati namjernim pogoršanje diplomatskih odnosi s Rusijom.

Jens Stoltenberg je rekao da je širenje NATO-a - je pitanje koje se može riješiti samo na zemlje kandidatkinje i svih članova bloka zajedno.

Drugim riječima, u ovom trenutku je pitanje ulaska Crne Gore NATO riješiti samo djelomično - kompletan Savezu ne podržava ovu odluku.

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: