učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.



Prag: zašto je Savez još nije odlučio izdati službeni poziv Crnoj Gori?

Češka uznemireni činjenicom da, unatoč statusu idealnog kandidata, dodijeljen Crnoj Gori, koordinator Saveza u proteklom mjesecu, zemlja još uvijek nije dobila službeni poziv za prijam u NATO. Dakle, rekao je na konferenciji za novinare održanoj 2. srpnja u Pragu, premijerom Bohuslav Sobotka.

Razlog za ovu tvrdnju je bio službeni posjet Češkoj Republici predsjednika Crne Gore, Milom Đukanovićem. Tijekom premijere susreta prvog načet temu pristupanja Crne Gore Sjevernoatlantskom bloka. Sobotka je rekao da bi Crna Gora trebala dobiti pozivnicu za kraj godine, a Češka je spremna lobirati za donošenje ove odluke, ako se ukaže potreba.

Đukanović je zahvalio Češkoj na suradnji i istaknuo da sudjelovanje Crne Gore u NATO-u - to je prilika da se uspostavi stabilnost na zapadnom Balkanu i da se vrati u miru u regiji (osobito zaustavio protok ilegalnih migranata), što je iznimno važno za Europu.

Đukanović je također raspravljalo na temu Sobotka i gospodarske suradnje između Češke i Crne Gore, uz napomenu da je u posljednjih 5 godina obujam vanjskotrgovinskom poslovanju dviju zemalja utrostručio.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: