učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.




Lovćen: nacionalno blago Crne Gore

Lovćen je u 1952. dobila status nacionalnog parka. Osim jedinstvene flore i faune Lovćena obiluje antičkim spomenicima kulture i arhitekture. Turisti koji idu na odmor u Crnu Goru, dobiti savjet svakako posjetite Lovćen oba vodiča i onih koji nisu prvi put uživajući darove Crne Gore. Nakon Lovćenu - skladan ispreplitanju prirodnih resursa i starih estetike, koji mogu procijeniti ljude s najviše istančanog ukusa.

Pa gdje je Lovćen? Selo s poetskim imenom Dinara Alpama u jugozapadnom dijelu Crne Gore je oko 60 kvadratnih kilometara. Centar je poznata Lovćena i širiti oko ogromnog parka. Lovchenskaya greben počinje na obali Kotor i Crna Gora ide u dubinu.

Jedinstveni prirodni okoliš zbog kombinacije dvije vrste klime - mediteranske i kontinentalne. To lovchenskie crne borova, a zemlja je dao svoje ime - ako pogledate Lovćenu izdaleka, njegovi izdanci pojavljuju potpuno crne. Naravno, većina Lovćenu je heroj mitovi i legende o Crnoj Gori, što i nije čudno - je dom za vukove, orlove, divlje svinje i Martens, slavuja i jeka zvoni najčišće izvora i vodopada. Na mjestima kao što Lovćenu i rađaju najljepši bajku.

Ako vam se sviđa planinarenje, odmor u Crnoj Gori za vas - to Lovćen. Planinski masiv posjetiteljima nudi stotine zanimljivih ruta koje će zadovoljiti znatiželju najzahtjevnijih znanstvenika, sportaša i pustolova.

Možete snimati fotografije na svakom koraku: Lovćen doslovno razrezati preponama, hridi, prirodne pukotine i špilje. Nacionalni park je iznenađujuće obilje biljaka - ovdje možete saznati o tisuću vrsta flore od šafrana do bukve.

Serpentine od Cetinja može doći u svježem planinskom jezeru sa nevjerojatan ime Ivanovo korito. Možete ostati u jednom od bungalova lokalne ili poboljšati svoje zdravlje u malom sanatorij (na jezero vode smatraju ljekovita).

Lovćen je bogata i drevni manastiri, koji će vam rado pokazati kako vodi i lokalni stanovnici.

U selu Njeguši - ponos Crne Gore, koji se nalazi na 900 metara nadmorske visine između Cetinja i Kotora. To je rodno mjesto vrlo štuju ličnosti u zemlji - kralj Nikola I i Petra II Njegoša. Grob Peter Njegoša nalazi u parku, na 1.500 metara nadmorske visine. Do njega, morate prevladati 460 strmim stubama.








Ukratko, Lovćen će se svidjeti one putnike koji vole privući energiju u skladu s prirodom.




Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: