učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.



Andrej Nesterenko: Odluka da se pridruže NATO-a treba uzeti ljude, a ne Skupština

Bivši predstavnik Ruske Federacije u Crnoj Gori Andrej Nesterenko je dao intervju za novine Dan, koja je naznačeno svoje misli o trenutnoj političkoj i diplomatskoj situaciji, a također dijele planove za budućnost.

Kao što je Nesterenko je rekao, on je u više navrata rekao da je tako važna odluka stupanja u bloku, Crna Gora bi trebala donijeti vrlo demokratski način, odnosno ne daju materiju u potpunosti u nadležnosti grupe zastupnika.

Prije nekoliko dana, službeni sastanak bivšeg ruskog veleposlanika u ministrom vanjskih poslova Crne Gore Igor Lukšić, tijekom kojeg je Nesterenko je rekao da Rusija i Crne Gore suradnja je dio posljednjeg javnosti god organizacija neće utjecati, ali i napomenuo da Rusija neće biti u mogućnosti zanemari ulazak Crne Gore u NATO, a ovaj događaj nekako dati svoj odgovor.

U tom slučaju, bivši veleposlanik Ruske Federacije istaknuo da o bilo sukoba s NATO-om i pojedinih NATO zemalja članica ne dolazi u obzir, a sugovornika i negirao nagađanja o mogućnosti sankcija, uz napomenu da je Ruska Federacija ne smatra taj način vođenja vanjske politike.

Andrej Nesterenko je izrazio mišljenje i potporu Crne Gore ruskih investitora u gospodarstvu - ambasador je rekao da je interes vlasti u tim projektima nije potvrdio činjenica.

Andrej Nesterenko, planira nastaviti karijeru u diplomatskoj sferi na povratku u Rusiju.

Sjetite se da od 1. srpnja, službeni Post izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ruske u Crnoj Gori traje Sergeja Gritsai.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: