učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.



Pristupanje Crne Gore anti-ruskih sankcija: što dalje?

Potpora EU-a za Crnu Goru o uvođenju anti-ruskih sankcija je izazvao buru kako u časopisima i na blogosferi. Čini se da se ništa nije značajno promijenilo, ozbiljan trgovinu između Rusije i Crne Gore, jer nije bio, i neće, ali ruski publika reakcija na ovaj potez bio pravi nesreću i bol. Netko je napisao da donosi ulaznice kupio ići na godišnji odmor u Crnoj Gori, neke kape, Locke uzviknuo: Mislio sam da smo braća! To jednostavno nije jasno kome je upućeno svima.

Međutim, neki analitičari predviđaju scenarij, puno zanimljivija od zabrane uvoza određenog broja strojeva mesa godišnje. Anti-ruski sankcije vozio veliki klin u dva glavna područja za razvoj Crne Gore, koja bi trebala i dalje biti prijatelji s Rusijom: to je ulaganje u nekretnine i turizam. Ograničenja u tom smislu (za sada!) Ne, ali stvarna odljev ruskog financija će, to ne može biti sumnjao. I nakon svih ovih godina Rusija je bila na prvom mjestu po broju turista u Crnoj Gori, kao i privatne i komercijalne nekretnine crnogorskih građana Rusije su uvijek zainteresirani za više od ostalih susjeda.

Stručnjaci strahuju od ukidanja viznog režima - rješenje koje je u stanju lišiti Crnu Goru oko trećina ruskih turista u prvoj godini, a da ne spominjem sljedeće. Međutim, na koga se kladiti, odluči prije svega Skupštinu, jer je iz iskustva.

Blogosfera vrvi i očajnički izjave Crnogorce. Skupština - to nije narod, a za top rješenja prije vas, mi smo jako sram. Lajtmotiv. Pa, ljudi usta ... Na kraju, još uvijek svježa u sjećanju skandala u proljeće crnogorske medije o lažiranje rezultata posljednjeg glasovanja na ulasku u NATO. Na papiru, stanovništvo Crne Gore želi blokirati, a na činjenicama određenu želju da na neki način ne poštuje i ne poštuje.

To je jedva može reći da je Crna Gora pridružila sankcijama. Oni su se pridružili Skupštine, i to izgleda kao Crna Gora i Skupština nisu dugo bili jedno te isto. No, ostaje činjenica - odluka donesena od strane vlasti. Na dnevnom redu - mogućim promjenama u politici viza i dodjelu dozvole boravka.

Predsjednik Filip Vujanović je rekao da je jedina svrha povezivanje zemlju na sankcija bila njegova želja da ubrza proces priključenja NATO i EU. Stoga treba očekivati ​​da sve naknadne direktive provest će se marljivo i vjerno, bez obzira što je reakcija stanovništva mogu uzrokovati.



Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: