učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.



Idemo napraviti film: znamenitosti Crne Gore kao idealan ukras

Crna Gora - šarmantna zemlja, veličanstvene planinske krajolike koji pere ljubazan Jadran. Više od 41% zemlje pokriveno šumama i šumskom zemljištu, Skadarsko jezero je najveće jezero nije samo zemlja, već za cijelu balkanskog poluotoka. Dodaj u ovoj blagoj klimi i čistom okolišu, a mi imamo idealno mjesto za razvoj filmske industrije.

Prirodni i arhitektonskih znamenitosti Crne Gore - to je prirodni filma na otvorenom prostoru zraka gdje planinski krajolici, pećine, špilje, morska obala, otok će biti spreman idealna kulisa za bilo koji film.

Moderna filmska industrija u posljednjih nekoliko godina pokušava koristiti više snimanja na otvorenom, kao niti jedan zatvoreni dvorana ne može natjecati s divljači i izražajan, i prirodnog svjetla. Čak i uz nastup računalne grafike u filmu, kada su moderni majstori uspjeli stvoriti atmosferu prirode u zatvorenim studijima, prirodni uvjeti i dalje razlikuje od konkurencije.

Direktor Piter Dzhekson je postao poznat u cijelom svijetu te je napravio Novi Zeland jedna od najvećih turističkih centara samo zato što je broj iznajmljenih filmova na pozadini njezinih krajolika. No, Crna Gora i Novi Zeland su vrlo slični. Revidirati opet film „Kralj - Kong”, „Gospodar prstenova” ili „Hobita”, i vidjet ćete da je svaki od tih filmova može biti uklonjena i tada.

Osim toga, arhitektonske atrakcije Crne Gore su da nitko drugi i pomoći će gledatelj da bi se mogla transportirati u svakom dobu, samo trebate odabrati pravo mjesto. Dakle, brojne tvrđave i dvorci Crne Gore bi mogao biti veličanstven krajolik povijesnih filmova i slika u fantasy žanr. Čak i unatoč činjenici da su mnogi od atrakcija Crne Gore zahtijeva ozbiljnu obnovu, uvijek ih možete koristiti kao ukras prvom planu, a ostatak će biti završiti u studiju uz pomoć računalne grafike.

Upečatljiv primjer kako uspješno koristiti atrakcije Crne Gore u kinu, postao Lovrijencu u gradu Dubrovniku u našoj susjednoj Hrvatskoj. Serija „Game of Thrones” je sniman ovdje. I što je rezultat? Dubrovnik je danas jedan od glavnih turističkih grad u zemlji, te u filmu vidimo kako Royal Harbour u Sedam kraljevina. Živjeti skladno nadopunjuju krajolik s računalne grafike i dobili smo prekrasan film koji želite i opet gledati.

Snimanje serije je dala veliki doprinos u gospodarstvu grada, jer, kao prvo, s obzirom na dodatne poslove (tima za podršku, uloge u gužvi), a kao drugo - privukli su mnogo turista koji žele posjetiti zemlju, gdje su snimio omiljene serije.
Kao gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahusich u intervjuu: „Nadam se da je” Game of Thrones „će naš grad isto, da je” Gospodara prstenova „u Novom Zelandu.”
Sve ovo je odigrao veliku ulogu u gospodarskom razvoju, ne samo u Dubrovniku, nego i cijelu Hrvatsku.

Najvažniji sektor ekonomije Crne Gore je turizam. Pa zašto ne koristiti povijesne znamenitosti Crne Gore pucati dobar film, koji će privući dodatnu pozornost turista u zemlju?

Drugi primjer - to je Malta, koja također ima mnogo sličnosti s Crnom Gorom.
Ovdje smo snimali takve poznate filmove kao što su „Grof Montecristo”, „Gladijator”, „Munich”, „Nestali”, „League of Extraordinary Gentlemen”, „Troy”, „Da Vincijev kod”, „drugačiji odanosti”, kao i mnoge projekte za televiziju , glazbenih spotova i reklama. I sve od materijala za povijesnim filmovima „Agora” je gotovo u cijelosti snimljen na otoku. Proračun filma iznosio je 30 milijuna eura. Za 10 godina, Vlada Malte uspio stvoriti povoljne uvjete za razvoj filma poslovanja, dobar tehničku i financijsku bazu.

Sve tvrtke koje pucati svoje filmove na otoku, vraćajući se 20% filma proračuna, a, s obzirom na činjenicu da je samo jedan dan snimanja u glavnom gradu Malte, vrijedi oko 15 tisuća kuna. Eura, popusti pomaže djelomično nadoknaditi troškove. Ponekad vlada može napraviti dodatni bonus u obliku 20% popusta (ako je film će biti sjajan i ima dobre izglede). A ako, na primjer, u filmu će se na umu Maltu, a ne neko drugo mjesto, a zatim možete dobiti dodatni dva posto popusta. Vrlo dobar profit dolazi od stvaranja setovi i kostimi, iznajmljivanje opreme i rekvizita. Malta također zatraženo da obavezno osiguranje za cijelu posadu i opremu i prihod od nekoliko milijuna eura godišnje.

Dakle, što je prirodna i kulturnih znamenitosti Crne Gore i gore? Tu su svi faktori za uspjeh filma poslovanja: geografija, klima, prekrasan pogled na more horizonti i brdski šumski krajolici. Možda biste trebali platiti za ovo područje više pažnje?

Kostomarov Nikolaj

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: