učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

      

Zimski praznici u Crnoj Gori: kako potrošiti novogodišnjih blagdana?

Crna Gora dugo bio popularan među turistima, ali osim odmor na plaži, zemlja ima za ponuditi i odlične skijališta. Aktivni zimski odmor u Crnoj Gori počelo razvijati relativno nedavno, nakon raspada Jugoslavije, kada su svi skijališta ostala izvan zemlje. To je bio poticaj za razvoj. Sada Naselja ispunjavaju sve europske standarde kvalitete i sigurnosti. I zbog popularnosti mali ipak ostati pristupačne tseny.Chto ih čini idealno mjesto za zimski odmor i rekreaciju.

Naselja nalaze se na sjeveru, nekoliko sati vožnje od zračne luke. Sezona je tradicionalno počinje s dolaskom zime i traje do početka ožujka. Možete odabrati prethodno turneju ili ići po sebi, najam kuću za najam i transport u Crnoj Gori je jednostavan. Skijališta su u roku od nekoliko kilometara od grada (Žabljak i Kolašin), tako da možete kombinirati sportski program uz grad šetnje.

Žabljak - najpopularniji zimovalište u Crnoj Gori, koja je dio teritorija NP Durmitor, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Park zaslužuje zaseban članak, ali ukratko rečeno, bez nje Vaš zimski odmor u Crnoj Gori će biti nepotpun. Tu možete vidjeti drugi najveći svjetski kanjon, led špilje, davan jezera i poznati most Dzhurdzhevicha.

Naselje je opremljen ugodne široke staze i žičare, zahvaljujući dobroj pokrivenosti pogodan je i za dnevno i noćno skijanje. Žabljak samo 12 radi na 4 različite kategorije skijaša, od profesionalaca do početnika. naslovi su i za djecu. Na popularnom zimskom odmaralištu Žabljak tri padini koji također razlikuju u stupnju težine.

Svake godine na Žabljaku su sportske događaje, najveći od njih: „Sve u snijegu” u siječnju i „Međunarodni Para” u ožujku. Kako doći do grada samo cestom iz Tivta i Podgorice.

Kolašin - drugi najpopularniji lokalni skijalište. Turisti koji vole zimski odmor u Crnoj Gori, obično se na snijeg u taksi, SKI-BUS'e ili rent a car (usput grad će se oko 8, 5 km).

Kolašin samo 7 staze i 5 podemnikov.Kak i Žabljak, osvijetljena za noćno skijanje. Idealno za profesionalce i za one koji su tek počeli učiti skijanje. 2 staze su FIS certifikat za međunarodna natjecanja.

Također, kao što je na Žabljaku, tu su sportska događanja, najpoznatiji od njih - to je veljača „Crna Gora Ski fest”. Obroci su dostupni na licu mjesta, bez potrebe da se vrate u grad: dva restorana s terasama toplom rad na lift. Kolašin grad sam po sebi nije jako značajan za turiste, nema kulturne i prirodne atrakcije. Ipak, grad je savršen za zimskih praznika: nova godina i Božićni blagdani grad je ukrašen šarenim vijencima, u centru grada su vrući izvor, klizalište.

U Kolašinu postoje udobni hoteli, apartmani, restorani, gdje možete uživati u tradicionalnim jelima koja su pripremljena samo na sjeveru. Grad se može doći iz Podgorice - bus (oko 8 eura), vlakom (stanici Bijelo Polje + taksijem u grad, oko 8 eura) ili taksijem.

Klima u mekom smještaj - najviše sunčanih dana, bez leda vjetra, temperatura zraka rijetko pada ispod -10 C

Obroncima planine s gradijentom od 25-45 ° C. A trava, omogućuje vožnju čak i na niskim nadmorskim visinama snijega.

U oba naselja možete preuzeti na blagajni svu potrebnu opremu i iskoristiti usluge instruktora.

Kada planirate zimski odmor u Crnoj Gori, ne zaboravite o posebnoj sportskoj zdravstveno osiguranje!

Zorina Darja

#DariaZorina









Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.