učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.



Rasti zajedno.

Iseljavanje kao mjesto rasta za svoju djecu

Svi želimo bolji život za sebe i svoje obitelji. U nastojanju da to postigne vršimo razne akcije. Ponekad mi iščupati iz svojih domova, ostavljajući na njegov život odvijao u drugoj zemlji. Razlozi za donošenje odluke mogu biti potpuno drugačiji. Suština je - u ovom trenutku radimo svoje, informirani izbor. No, mi dijelimo s nama na izbor naše djece?

ova odluka je uvijek jedinstveno za malu djecu: oni su dobro, gdje mama i tata. I nije bitno gdje u kartu svijeta su oni. To je teže s tinejdžerima. U njihovom svijetu, roditelji su daleko od samo osobe koje mogu biti dobre. Ponekad je obrnuto.


„Tinejdžer - to je anomalija?”

„Prije svega, to je vrijedno pamćenja da je samo tinejdžer - anomalija, - rekao je Alain August, psiholog i trener. - Nemojte biti iznenađeni, ali kako bi se osjećali kada ste unutar vas svaki drugi eksplodirale atomske bombe i vatromet? Naime, budući da je isti hormonska oluja koja pokriva glavu s tinejdžerima. Stoga su promjene raspoloženja, te odbacivanje vanjskog svijeta s vremena na vrijeme, i želja svih kontradikcija, rizicima, strahove i brige, i više - puno više. Sada zamislite da je divno stvorenje se transplantiraju u drugu zemlju „?

Lako je zamisliti: ranjiva psihu mlade osobe u novoj zemlji je stalno pod stresom: svoje omiljene prijatelji su vrlo daleko; oko svi govore nepoznatog jezika; nova škola treba ponovno steći vjerodostojnost, koji na temelju značajki mentalitet vrlo različite definicije; formira sustav vrijednosti, najvjerojatnije, u novom mjestu je predmet ozbiljne sumnje.

Roditelj ili prijatelj?

Alex preselio u Crnoj Gori sa svojom obitelji prije tri tjedna. Prema njegovim riječima, „u smislu klasične teorije obrazovanja, koji se koristi u Rusiji, djeca su sada samo ostati tu fazu - adaptacija”.
„U tradicionalnom pristupu obrazovanju u Rusiji, djeca su podvrgnuti obrazaca, može se reći, kroćenje - nastavlja Alex. - Dakle, odgovor na novu sredinu oni ovise o stupnju anksioznosti roditelja i protokoli koji su ušivenim u sliku svijeta sina ili kćer od rođenja. Ako roditelji koriste protokol „strah od svega novog” i „činiti samo ono što kažem vam, inače ćete biti kažnjeni”, proces adaptacije na novu sredinu. - to je još jedna manifestacija slabljenja samilosti za dijete "
Na novom mjestu stanovanja je važno shvatiti da, prije svega, hvala ti za svoje dijete - najbliži i iskrenu prijateljicu, ali ne i mentor, roditelja, na odgovornost za neprimjereno ponašanje.

Premještanje roditeljima pokazati što svakako cijenjen u svoje osobnosti djeteta, kako skladno i slobodno razvijati tu osobu u svom životu zajedno.

Motivacija za život

Na pitanje fer dijete „Zašto mi je potrebno?”, Važno je pronaći adekvatan odgovor. Ovdje je važno zaboraviti izraz „Jer sam tako rekao (a).” Ako vaš zainteresirani za argumente i uvjeriti dijete o važnosti kretanja, ako to postaje zanimljivo živjeti u novoj zemlji, prilagodba će proći nezapaženo.

„Moramo pronaći motivaciju za život - kaže Lily Chetverikova arhetipski analitičar. - Pitajte tinejdžer, s naglaskom na pozitivno: ono što već volite ovdje? Što si već uzeo? Uhvatiti na i razvijati svoj novi život u ljubavi, poštovanja i interesa u novoj zemlji, imajući u kontaktu sa starim mjestu.
Ponuda za proučavanje zemlju, ljude, kulturu kao istraživač i probuditi u duši rastuće obrazovne duha. Kad se probudio taj interes u zemlji, to će uslijediti drugi, kao reakcija kao usvajanje. "


Prelazak na drugu zemlju s gotovo odraslog djeteta, važno je shvatiti da vaša uloga u tom procesu - su jednaki. U određenoj mjeri Vi osobno se počinju graditi svoje živote ispočetka. Zbog svoje dobi tinejdžer i to je tek početak nastajanja. Za dijeljenje uspješan rast nemaš izbora nego da postanu najbolji prijatelji i pouzdani partneri.


Stručni Komentari:

[Opisa id = attachment_13803 align = alignleft širina = 300] Pavljuk Xenia, psihologa, analitičara, Europska konfederacija psihoanalitičkoj psihoterapiju (Crna Gora) [/ naslov]

osobnost

„Sama Adolescencija - sasvim je razdoblje krize, nekoliko ključnih rastući problemi koji čekaju rješenje u isto vrijeme. Nema više dijete, ali još nije odrasla osoba - tinejdžer ne može se kontrolirati dobro, on je vrlo osjetljiva, ovisi o mišljenjima drugih, on je opterećen tijelo zahtijeva hormona iscjedak, i drugi - odgovornije ponašanje. Dodati na ovu „koktel” prijelaza, pa čak i na sasvim novi jezik okoliš, a rizik od narušavanja krhke unutarnju ravnotežu postaje jasno. Dugo očekivani odraslih emigracija mogla postati „eksplozivni točka” za teen nestabilnosti, ozbiljan test za svoj samouprave nije jaka Ono što je čudno - to može ispasti da se „točka rasta”, mjesto s kojeg će započeti novi život s novom snagom. Kako je to moguće?

Teen potrebe su jednako jedan, gledajući ga u istom autonomne jedinice; mentori i učitelji potiču okrenuti svijet naglavačke, i to pod svaku cijenu braniti svoje stavove.

Poštujte osobne granice i prepoznavanje važnosti vlastite ću imati nevjerojatnu podršku; laissez-faire stavu i vaše samopouzdanje će biti najbolji jamac za to raste. Ako vidite u odgovornost adolescenata u drugu „, on ima priliku da postane jedan.

Budite zahvalni za svaki tinejdžer koji su uključeni u svojim poslovima, za inicijativu i suosjećanja - samo vaše oči mogu odražavati svoju vrijednost za vas, priznanje i nužnost u vašem maloj zajednici. Poticati inicijativu i pretvoriti ga u novi život obitelji, ali ne biti previše zahtjevna i ne uključuju bračni sukob.

Sjeti se da je njegovo tijelo treba Détente: Pomozite djetetu naći svoje verzije aplikacije - slobodno vrijeme, sportske, stare i nove hobije, aktivnosti, kontakte sa svojim kolegama - sve to pomaže da se osloboditi unutarnjeg stresa, a time olakšava nositi se s njom. I uvijek imajte na umu: odrasla osoba, ali još uvijek dijete, tinejdžer je potrebna strpljenju i pozornost na svoje osjećaje u osjetljivim nenametljiv ljubavi i brige. "


[Opisa id = attachment_13804 align = alignleft širina = 286] Alain kolovoza psihologa, trener (Rusija) [/ naslov]

Prije svega - da li unaprijediti obiteljsku atmosferu, gdje je to neophodno za život.

Na raspolaganju je ne samo količina knjiga i filmova gledati, ali i virtualni putovanje putem interneta, priliku da komuniciraju sa svojim suborcima već živi u odabranoj zemlji prebivališta. To je, novi prostor, potrebno je pokušati shvatiti unaprijed. Razgovarajte o svojim osjećajima, strahove i brige, nade i fantazije - na taj način ćete dati priliku izraziti i raspraviti vaše dijete. Senzaciju straha - je pola rješenje problema.

Pokušajte napraviti plan razvoja teritorija - pronašli zanimljiva mjesta i aktivnosti unaprijed.

Po dolasku, pokušajte komunicirati češće - što se dogodilo danas, koji je iznenadio da je zadovoljan? Podijelite svoje smiješne situacije da tinejdžer ne stvara lažni dojam Vašeg nepogrešivosti i njegove loše sreće. Igra se igra pronaći najzabavniji - podijeliti svoja zapažanja o razvoju nove zemlje, namjerno traže pozitivnih razloga.
Ako uz temu psihološke udobnosti (a to je prije svega važno za tinejdžer!) Postavlja pitanje jezične komunikacije - postati njegov partner. Saznajte jezika zajedno vještina u različitim situacijama - kafiću, sport, prijevoz, hoda u parku, kupuju knjige, odjeću. pomaže mu kao partnera, dobit ćete ne samo lijep osobu koja govori jezikom u zemlji, ali i - i zahvalan partner, prijatelj i ... možda ... ne jednom ... ali jednog dana ... Sjeća se tih dana kao najsretniji u svojim životima, umjesto napornog dana sami prvenstvo. Sve u svoje ruke :)


Catherine Balan
#Katarina_Balan

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.