učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Udoban smještaj u Crnoj Gori: grad gdje ćete biti u redu

Za one koji su temeljito planirana smještaj u Crnoj Gori, bit će korisno da barem okvirno upoznati sa stanjem u gradovima „iznutra”, uzeti u obzir prednosti i nedostatke iz perspektive ljudi koji su ovdje živjeli neko vrijeme. Sjeverno od države neće se razmatrati, jer to nije popularno na pomičnim tako svejedno, svatko pokušava odaberite grad uz more.

bar

Dovoljno je veliki lučki grad s više šljunčanih plaža. To je jedan od rijetkih gradova u zemlji, izgrađen u pogledu pravilnog ulica izgleda, koji mu je u konačnici osigurao široke avenije, nogostupa i zgodan priliku za izgradnju visokogradnje.

Bar je relativno niske cijene hrane u usporedbi s drugim gradovima na obali, sasvim humanih cijene u kafićima i restoranima, ali taxi - jedan od najskupljih: plaćate 80 centi samo za činjenice, da je ušao u auto, plus svaki kilometar to će vas koštati više u istom iznosu.

Tu je jedan od glavnih trgovačkih lanaca: HDL, voli, Maxi, Franca, pa čak i dvadeset i četiri sata u središtu Kaca. Prisutnost morske luke omogućit će vam da posjetite jeftini trajekt za Italiju i željezničkog kolodvora - doći do Podgorice ili Beograda. Opet, ovo je jedini grad na obali željeznicom. Ulaznica na vlak u Podgorici treba, usput, samo 2 eura.

Za one koji nisu prisustvovali otvaranju tvrtki i živi o pravima turista će doći u ruci blizini granice s Albanijom. PPC „Sukobin” je samo 25 kilometara, a takozvani visarun kraju će koštati prilično jeftin.

Budva

Prebivalište u Crnoj Gori, većina naših sugrađana povezana s Budvi. Ne mogu točno reći ono što ih privlači tamo, ali vjerujem da je to čežnja za gradskog života i alternativu brzog tempa života u Crnoj Gori. Budva stvarno „živimo”, pa čak i izvan sezone možete upoznati mnogo turista iz cijelog svijeta. Stari grad, mnoge trgovine i restorani, stvarno lijep hotel - sve to privlači svake godine sve više i više ljudi.

Veliki plus - u blizini Budve su najbolje plaže u zemlji: Plavi Horizont i Ploča, a čak i hodanje autobusom. A ako idete na drugi način, to će biti vrlo blizu poznatog otoka Sveti Stefan.

Cons: neobična cesti kaos i gužve, nedostatak slobodnih parkirnih mjesta, skuplji taksi i neke od najviših cijena hrane u zemlji kao plaćanje za popularnost među turistima.

Podgorica

Neslužbeno glavni grad Crne Gore, grad ponovno obnovljena nakon Drugog svjetskog rata. To je u potpunosti transformira Podgoricu i, na žalost, nije u najboljem strani: stotine bezličan sive čelične kutije Jugoslavenska sklonište svoje stanovnike, a samo u ranim 2000-ih, graditeljstvo i urbani dizajn postigli su novi, kvalitativni nivo.

Grad je, naravno, je ogroman po lokalnim standardima, ima dosta trgovačkih centa, veliki kino, hotele, širokim ulicama, stadion koji zadovoljava standarde za međunarodna natjecanja, i mnogo, mnogo stvari koje se obično nedostaje u drugim gradovima.

Odsutnost mora i brojnih turista utjecaj na cijene: kako iznajmiti, a za hranu, oni su među najnižima u zemlji. Prisutnost željeznice i zračne luke samo povećava količinu prednosti. Ali to nije sve prednosti transporta - kao što je najjeftinije zemlja u taksiju: ​​Besplatna dostava i 35 centi po kilometru.

Od minusa može se primijetiti beznadnu vrelinu ljeta, kada je grad bio samo izumire - gotovo svi stanovnici u svakoj prilici odlaze na plažama i na sjeveru zemlje.

Tivat

Mali udoban mjesto, također u blizini druge zračne luke u zemlji - on uglavnom služi letovi iz Rusije i Ukrajine. Također u Tivtu postoji još jedan znak zemlje - Port of Montenegro - jedan od najskupljih i luksuznih luka u Europi. Sofisticirani infrastrukturu, vrhunski restorani i moderni dućani, prekrasne bijele jahte, luksuzne atmosfera i bezbrižno - vrijedi posjetiti grad.

Ostatak od toga se ne razlikuje od većine obalnih gradova: 3-4 kata zgrade i uske ulice u zelenilo drveća. Cijene, također, na razini prosjeka u zemlji. U blizini grada nalazi HDL megastore mreže i na autobusnoj stanici otvorio svoju najveću i najljepšu voli.

Bilo značajne prednosti ili nedostaci izdvojiti teško, ali to se može primijetiti na dobroj lokaciji - u neposrednoj blizini odavde doći do gotovo bilo gdje u zemlji.

Uključeni i uvala Boka (Perast riža)

Kotor i Boka - definitivno u top pet najljepših mjesta u Crnoj Gori. Živjeti tamo - pravi estetski užitak: stare kuće, dvorci i šarmantna šetnica, nekoliko otoka, koji se može pristupiti iz Perasta. Koji ima samo ulaz za prihvaćanje mnogopalubnye putničkih brodova, od tamo možete ići na krstarenje oko Mediterana i šire.

Kotor - grad platio parking i ljetne prometne gužve. Veliki broj stranih turista koji dolaze vidjeti na stari grad i tvrđavu, pa cijene u restoranima možda biti malo uzrujan - u prosjeku, oni su iznad 30 posto, nego u drugim gradovima.

Ljepota je u par mjeseci, dosadno, ali neugodnosti neće nestati.

Herceg Novi

Prekrasna šetnica, idealan je za duge šetnje noću. Sam grad se nalazi u planinama, to je njegova prednost i nedostatak u isto vrijeme. Plus - prekrasan pogled iz gotovo svakog prozora, a negativne - mnogo brda i brda, stube i koraci.

Nedaleko izvan grada ima granicu s BiH, što je korisno za vizaranov i peresechek između boravkami, s druge strane je najveći medicinski centar u bivšoj Jugoslaviji - Igalo.

Od značajnih nedostataka, osim tobogana, to je nedostatak velikih trgovačkih lanaca i tržišta da malo utječe na proizvodima i cijenama kućanstvo.

Vladimir bogovi

#BogovVladimir

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: