učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.



Koliko prvi razredu je ruksak u Crnoj Gori?

Prvi razred - glavni događaj u životu ne samo djeci već i njihovim roditeljima. Osim psiholoških i moralnih čimbenika, ne i posljednji ulogu koju materijala. Kako ugodno u tom pogledu, škola u Crnoj Gori? Počnimo s činjenicom da postoji dovoljno demokratski sustav obrazovanja. Demokratska i cijene školskog pribora.

SVE.ME portal pripremio za vas pregled prosječnog proračuna, koji će morati prikupiti dijete u školu.

školske uniforme

U Crnoj Gori ne postoje stroge zahtjeve za odjeću studenata. Dakle, takav graf proračuna, kao i školske uniforme, nema ovdje. Nosite svoje prve grejderi u odjeći koja imaju u svom ormaru. Jedina preporuka - od kupaće gaćice i kupaćim kostimima u razredu treba napustiti.

Tutoriali

Trošak udžbenika u 2015 ovisi o gradu u kojem se nalazi vaša škola. U Crnoj Gori, konsenzus o ovom pitanju još. Dakle, u Budvi, Baru, Podgorici, prvi-grejderi udžbenici su besplatni. U Tivtu isti skup udžbenika će vas koštati 41 eura.

skup ruksak

Za đačka u Crnoj Gori ćete platiti u prosjeku 27 eura. Imajte na umu da je vaš ruksak prve grejderi mora biti jednostavan i praktičan, opremljene dovoljnim brojem ureda za razne dodatke.

Studentski prijenosna računala potrebno. U Crnoj Gori, mogu se kupiti u prosjeku od 19 do 99 centi, ovisno o broju listova, gusto naslovnice.

Olovke može se kupiti za 25 centi, set kistova - 1,5 eura. Trošak linija varira od 1 do 3 eura. Markeri se mogu naći u rasponu od 99 centi do 2,5 eura, ovisno o njihovom broju u jednom paketu, a proizvođači brand. Stalci za olovke će vas koštati 89 - 90 centi. Papir ljepilo - 1,69 eura. Olovka se može kupiti za 4 eura. Obojeni papir vrijedi 99 centi.

U prosjeku, naknada će koštati roditelje koji prvi razred u 40 - 45 eura, bez troškova udžbenika. Osim toga, velikim trgovačkim lancima sada vodi Školski pribor prodaje. Ako ste došli do izbora bliži, škola u Crnoj Gori neće uzrokovati drobljenje odsvirati svoj proračun, bilo na početku ili tijekom cijele godine. Iako, koliko se spasiti, a potrošiti puno nepristojan koliko možete dovijati u bilo kojoj zemlji, bez obzira na svoje politike cijena.

Školska proizvodi odlikuju se velikom broju različitih boja i oblika: Svako dijete će se naći s prijenosnim ili olovku svoje omiljene boje sa svoje omiljene knjige ili crtani likovi.

Jednostavno i sretno vam školska godina!

Katherine Balan

#Katarina_Balan

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.