učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Vizaran iz Crne Gore: spojiti ugodno s korisnim

Prilično veliki broj Rusa iz mnogo razloga, živi u Crnoj Gori, bez odobravanja boravka godišnjim i mjesečnim lišće na susjedne zemlje u tzv „vizaran” (od engleskog viza vožnji), što ga čini moguće slobodno žive u Crnoj Gori za 30 dana.

Početnici obično postoje pitanja kako provesti ovaj postupak je tehnički osposobljen i spojiti ugodno s korisnim: vrijeme da vidi ljepotu susjedne države, i što je najvažnije - gdje ići, tako da su troškovi bili opravdani.

Najpopularnije destinacije - to je Bosna, Albanija, Hrvatska, Srbija i Italija. Razmislite o pro i kontra tih zemalja u pogledu novog stanovnika Crne Gore.

Bosna Trebinje



  Ne brinite da na indeksu nakon granice kaže: „Republika Srpska” - to vrijedi i za BiH, Srbija nije točno, i došli ste na pravo. Obično se ovaj smjer su stanovnici Herceg Novog, Kotora, Tivta i cijele Boke, jer je udaljenost do granice je vrlo mala. Glavna prednost Bosne - je blizina i bezvizni ulaz za Ruse u bilo koje doba godine. Za razliku od Hrvatske i Italije, to ne zahtijeva bilo otvoreno schengenske vize, niti posjedovati i ne odustati od bezvizni ulazak u off-sezoni, kao i Albanije.

Najbliži granici - grad Trebinje. Šarmantan, miran, udoban mjesto sa lijepim ulicama i starog grada, gdje možete u redu DINE. Lokalni rijeke Trebišnjice se smatra jednim od najvećih u Europi.

U Bosni, vrlo niske cijene za hranu i odjeću, a mnogi organizirati kupovinu ture za bosanske trgovine. Imajte na umu da je euro tu - neslužbeni valuta, ali u nekim turističkim područjima uzima se po stopi od 1 eura do 2 lokalnih brendova.

Ipak, treba napomenuti nevjerojatno čist planinski zrak koji je ispunio dolinu između granice i Trebinja. Barem to je vrijedno ići tamo.

Što vidjeti: Stara gradska jezgra, rijeka Trebišnjice.

Albanija, Shkoder



  Svakog ljeta Rusima nude priliku posjetiti zemlju bez vize, a drugi puta potrebno je imati otvoren schengenske vize ili Albaniju. Tijekom vikenda postoji rizik da stoji na granici nekoliko sati: mnogi idu za hranu i jeftine odjeće u Skadru, što je samo 13 km od Crne Gore.

Skadar - najveći grad, kao da je zamrznuta u 80-tih godina prošlog stoljeća, s diskretnim orijentalnog okusa, s obzirom na neopisiv pet zgrada izgleda malo zapušten i tmurno. Mnogi biciklisti i kaos na cestama neće dopustiti da se opustite, ako se vozite.

Ako je vaš cilj - vizaran i kupiti jeftin proizvode, možete nazvati u supermarketu kilometar od granice i natrag. Usput, mali život sjeckanje, ako kontrolne točke red automobila, možete prošetati 10 minuta, granice pješice, ostaviti auto na parkiralištu.

Cijene u Skadar izgledaju primamljivo, ali što je najvažnije, za što sve ide ovdje - to je kineski kondenzirano „Panda” mlijeko - što je posjetnicu u zemlji za naše sunarodnjake koji su propustili kondenzirano mlijeko. Cijena - 250 Lek. Lokalna valuta: 1 euro za 140 lekam oko iu većini trgovina možete platiti eurima, ali budite spremni da se ne može prihvatiti promjene ili vam promjenu leka - euro nije službeno u tijeku, tako da su sve financijske manipulacije euro - privatna stvar vlasnika dućana ili trgovine.

Što vidjeti: Rozafa tvrđava pješačkom zonom u centru.

Srbija, Beograd

  Važno je napomenuti da je to najudaljeniji granica obalnih gradova Crne Gore, a sve do Beograda automobilom traje u prosjeku 10 sati. Može preporučiti vizaran u Srbiju samo ako stvarno želite vidjeti znamenitosti, kao da ide ovdje samo za žig u putovnicu je vrlo skup i dugotrajan.

Dva grada koje vrijedi posjetiti, dok je u Srbiji - Beogradu i Novom Sadu. U jednom danu, vi to samo nemam vremena, tako da ima smisla planirati putovanje barem za vikend.

Beograd nakon Crne Gore gradova činiti neodoljiv. Široke ceste s posebnim trakama za javni prijevoz, nezamislivom izolacije i mostove - sve to oduševljava čovjeka koji je živio barem par mjeseci ili Čeluga Marković. Ovdje ćete također naći veliki trgovački centri s poznatih marki i mreže popularne brze hrane i dovoljno dobro jeftinih restorana, kao i besplatan parking u samom centru, i još mnogo toga.

Valuta - srpski dinar, njegov tečaj prema euru od oko 120: 1. Svi centri imaju izmjenjivače, kao što su oni na velikim ulicama i pod nazivom „menyachnitsy”. Mnoge zgrade još uvijek nose tragove rata: otkidaju i sve labave žbuke.

Cijene hrane i odjeće su otprilike jednake Crne Gore.



Glavna atrakcija Beograd - Kalemegdan tvrđava, sa pogledom na grad i mjesto Save ušća u Dunav, ali i širokom pješačkoj ulici u središtu s brojnim kafićima, također, zaslužuju pažnju. Samo razočaranje - lokalni zoološki vrt. Ako ste bili u drugim europskim zoološkim vrtovima, to će ostaviti opresivne osjećaj samilosti prema životinjama, a on je vrlo malih dimenzija - bez žurbe može zaobići u 20 minuta.

Što vidjeti: tvrđave Kalemegdan, mjesto Sava ušća u Dunav nasipa.

Hrvatska, Dubrovnik

  Najviše blisko smještena na crnogorskom gradu Hrvatska - Dubrovnik. Najljepše mjesto na obali s ogromnim tvrđave, koji je rekao da su pucali nekoliko serija „Igra prijestolja”.

Hrvatska je potrebno viza ili Schengenski otvoren (otvorena je značilo da su ulaska u EU, i imate dokaz pečata). Za svoje napore, te dobiti punopravni europski grad s prekrasnim rivu, uskim ulicama, besplatno na plaćeni parking i vrlo, vrlo, vrlo lijepa zidinama, gdje je, unatoč svom statusu kao kulturno-povijesnog objekta, još uvijek je naseljen od strane ljudi, pa čak i imati školu!

Na granici studiozno može ispitati auto i provjerite dokumente, kako iz Crne Gore i iz Hrvatske. Možda je mi tako loše pogoditi, a možda je to uzorak, tako da u svakom slučaju, bolje je imati sve dokumente i ne očekivati ​​„nasumce”.

Cijene neznatno veći od Crne Gore, euro uzeti ne svugdje, ali u kafićima i restoranima možete platiti. Ali svugdje prihvaćaju kreditne kartice - to nije problem.

Što vidjeti: zidovi, ako ima vremena - šetnja uz rivu.

Italija, Bari

Ako imate schengensku vizu, onda sam visoko preporučiti posjet Italiji trajektom iz Bara. Jedne noći na cesti - i da ste u prekrasnoj staroj Bari. Grad s dugom poviješću koja je jedinstveno zaslužio da ga vidi. Ipak, Bari i obično - polazište za putovanje u Rim. Ako možete planirati svoje putovanje unaprijed, možete kupiti jeftini karte za vlak Bari Rim oko 20-30 eura, međutim, vizaran Italiji i dalje najskuplji na cijenu ulaznice u pregledu, ali možete opravdati ovaj low-cost kupovinu.

Jedna od prednosti graničnom prijelazu u luci Bar - gotovo potpune ravnodušnosti graničara na svoje osobe. Stvari nisu pregledani, primitak plaćanja boravišne pristojbe ne provjerava - ne kažem da je uvijek događa, ali češće - na taj način.

Što vidjeti: Bazilika sv Nikole, ST. Sabina, cijeli centar grada.



Bogov Vladimir

#BogovVladimir

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: