učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Kako kuhati Moray: osobno iskustvo

To se događa tako da volim probati nepoznato, naučiti nove okuse i osjete. Moray vidio nekoliko puta u Crvenom moru. Ona je tako ružna uvijanja poput zmije, to me strah i paniku. Činjenica da se može jesti, čak i misao nije dogodio.

No, u Crnoj Gori imali priliku susresti se s državljaninom Kosova, koji radi ovdje, i pitati ga gdje kupiti ribu. Sljedećeg jutra je nazvao i dogovorio sastanak. Na telefonu, bilo je teško razumjeti bez yazykazhestov, on je morao otići. Na moje iznenađenje, on je došao s ribom koju je kupio za mene, te izrazio spremnost da ide u moju kuću da ga kuhati. Žar prijatelj morao držati, ali od ribe odbijaju postati neugodno.

Uzimam otvorite paket, a tu Moray. Gadno, dugo, zmija zmija. Pokušala sam odbiti pristojno, a on je - bijeli mesa, savršena riba. U redu, bit će eksperiment. Plaćanje 10 eura, iako je manje od jednog kilograma, prisustvovao sam obaviješteni o tome kako očistiti te je obećao da se bave. „Dobro”, prodavatelj samo upozorio da krv ribe otrova, nemoguće ući u vašim očima.

Moray kuća je nagrađen mužu kao hrabar čovjek. Studirao tematske video na youtube, stavi rukavice, sunčane naočale, u krvi nešto otrovno. I počeo je otkinuti kožu. Spektakl nije za onesvijestiti se od srca.



Skinless Moray nije bilo tako strašno, samo bezličan komad bijelog mesa. Iskusni ljudi u fokus grupi na facebooku sugerirao da je riba jako masnu i koščata, pa je marinirana u vinu i sok od limuna.

Dok smo čistili i ukiseljene ribe, interes za njega nije bilo, tako da se marinira za više od jednog dana. Roshtile pržena na mali balkon.

Dalje - kompletan razočaranje. Riba namočen u marinadi također je stabilan okus vina i limuna. Okus - ništa posebno, ali kosti. Oni su tu, tako da ne može proći, oni ne mogu biti odvojeni zajedno središnje kralježnice. Kosti su mali, debeli, oni prožeta ribu slučajno, tako da sve meso morate dotaknuti rukama, čak u dobrom svjetlu.







Gurmani kažu da Moray jegulje treba pirjati dok joj kosti nisu omekšava toplinom, tako da ih možete jesti. Vjerujem, ali drugi put ne želite trpjeti.

Moray očekivanja nisu ispunjena, iako je poseban nije. No, bio je znatiželjan pokušati!

Maria Abramkina

#MariyaAbramkina

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: