učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Nacionalni park Durmitor u Crnoj Gori

Nacionalni park Durmitor, koji se nalazi na sjeverozapadu Crne Gore, nalazi se pod zaštitom UNESCO-a je centar planinskog turizma u zemlji.

Crna Gora je već dugo popularno turističko odredište, ali to ne mora ići ovdje za sunčanje: one koji su umorni od plaže odmor i toplinu, možete ići na sjeveru zemlje. Zbog male veličine Crne Gore, cesta u Durmitora od obale potrajati nekoliko sati. Ako ste uvjereni vozač (planinska cesta i vrlo opasno), a zatim uzeti auto u najam, ako niste sigurni, možete se javni prijevoz. Možete, naravno, uzeti razgledavanje (oni nude veliki izbor), ali ja bi se savjetovati da ide tamo za nekoliko dana i prenoćiti u jednoj od ljupkih seoskih kuća.

Park Durmitor je pod zaštitom UNESCO, a područje od 390 kvadratnih. metara.

U park Durmitor se nalazi oko dvadesetak davan jezera, skijališta Žabljak, planinski masiv, kanjona rijeke Tare (drugi po veličini nakon Sjedinjenih Država Grand Canyon), slikovit rijeke i nevjerojatna drevni grad.

Najpopularniji jezero u parku smatra Crno jezero - najdublja među okolnim jezerima. Mještani vjeruju da je čuva drevni samostan. Doći do jezera je lako, to može biti gotovo došao voziti auto.

Druga najpopularnija atrakcija parka Durmitor - Tara River Canyon je. Treba napomenuti da je najveći europski kanjon. I nevjerojatno lijepa! Tu je i poznati most Dzhurdzhevicha od kojih su zadivljujući pogleda.

U parku ima mnogo dubokih prirodne spilje, najposjećenijeg - Ice i Shkrk.

Osim prirodnih ljepota, bit će zanimljivo posjetiti manastir Piva (16. stoljeće), grad Pljevlja i nadimaka, koji su još uvijek živi odjeci drevni rimski civilizacija, sela s očuvanim starim kućama Crnogoraca - savardaki i, naravno, probati domaće kuhinje u lokalnim restoranima. Sjeverni gradovi značajno razlikuju od obale: male kuće, besplatne široke ceste, polja i ispašu ovaca ...

Ako imate dovoljno vremena, možete se dogovoriti piknik ovdje, uzeti vožnju brodom, na konju ili bicikl, uzmi zamoči u jednom od jezera.

Za ljubitelje ekstremnih sportova Durmitor će biti posebno zanimljivo: oni dolaze ovdje da ide na rafting na Tari, planinarenje i skijanje u zimskom odmaralištu Žabljak.

Ukratko, Durmitor - to je nevjerojatna prilika da se vidi Crnu Goru u svim svojim prirodnim sjajem, da uronite u tajanstvene atmosfere lokalne rijeke, jezera i guste šume. Tu možete uživati ​​u filozofskim razmišljanjima o prirodnom okruženju, i očajan riziku na padinama ili strmim brzacima.

Daria Zorina

#DariaZorina

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: