učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Iznenađujuće Petrovac: šetnja na nenaseljenim otocima

U neposrednoj blizini obale Crne Gore, postoji 11 glavnih otoka. Svaki od njih je potpuno jedinstven, tako da novi otok - to je uvijek novo iskustvo.

Dakle, samo kilometar od obale selu Petrovcu, vrebaju dva stjenovitih otoka: Veliki tjedan i Katić. Kako doći do njih možete brodom ili kupanje. Otoci se nalaze jedna iza druge.

Ako dođete u Petrovcu, prvi se put na otoku Veliki tjedan. Priključak je prekrivena oštrim stijenama, tako da brod brzo zasadio putnika i otploviti na sigurnoj udaljenosti, a ne razbiti val.



Na najvišoj točki otoka je tipična za Crnu Goru crkvice od kamena. Izgrađena je mornare u znak zahvalnosti Bogu za spas - u brodolomu se izbaci na otoku. Bilo je to u nedjelju, na srpskom jeziku riječ zvuči kao „tjedan”. Ime crkve dao ime na otok.

Do kapelice na katu je komforan stepenice izrađene od betona. Kada se popeti na njega, pored početi kružiti gutljaja, uzbuđen zbog činjenice da su poremećena.

Sama crkva je zatvorena, a koji je ključ, ne mogu shvatiti. Kapetan broda iznajmljuje na obali, oštro je rekao - ne trebate ključ. Pa, morao sam pogledati u malim prozorima. U slabom svjetlu mogao sam vidjeti ikonu Majke Božje.



No, činjenica da je crkva tamo zatvoren, a nitko je okolo, je plus - možete nekažnjeno i koliko je potrebno da se pozvoniti. Petrovac često objavljeni uz zvuk zvona otoka - sve to koristi. Stojeći na ulazu u crkvu, možete doći do uže, koji je vezan za zvono. Usput, postoji teorija da je zvuk zvona je vrlo korisno za ljudsko tijelo.

A iz promatranje palube nudi vrlo lijep pogled na Petrovac i susjedni otok Katich. To je okružen stijenama, tako da na žalost, nemoguće je sletjeti na. No, uz to često potopljen ronioce. Kažu da je podmorje oko otoka - divno.

Maria Abramkina

#MariyaAbramkina

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: