učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Drevne relikvije Crna Gora: Manastir Ostrog

Manastir Ostrog, jedan od glavnih pravoslavnih svetišta Crne Gore (i cijelog svijeta), koji se nalazi između Podgorice i Nikšića, zauzela je treće najposjećenije nakon Svetog groba i Kalvarije.

Osim toga, nije potrebno prakticirati pravoslavlje, ili čak vjeruju - samostan izgrađen u stijeni na visini od 900 metara, je samo po sebi značajan i veličanstven struktura. Ostrog svakako treba posjetiti ako ste u Crnoj Gori. Bolje je da se za ovaj događaj cijeli dan, pogotovo ako idete s turneje, ali ne po sebi.

Manastir Ostrog, osnovana u XVII stoljeću, dobio je ime po Vasilija Ostroškog, svetog čudotvorca. U stvari, sve manastira Ostrog je podijeljen u dva: Gornja i Donja, od kojih su samo vrh „ugrađen” u stijenu. Oni su odvojeni od nekoliko kilometara uz serpentinama, ali pješaci imaju izravan put uza stube. On je rekao da se nakon prolaska cestom pješice, možete ga ostaviti na sve njihove grijehe. Iskreno, cesta nije lako - i pješaka i automobila.

Kad se vrati od autoceste, morat ćete voziti 10 kilometara na prilično uskom planinskom cestom do Donjeg manastira, gdje ide užasno vrpcama, i to bi bilo velik ako nećete dobiti kreće automobil - Ne znam kako da to propustiti. Kažu, međutim, da nije bilo jednog ili nezgoda, ali, ipak, biti oprezan. Iz donjeg u gornji samostana traje nekoliko taksi, a ako je iskustvo vožnje malo sigurnije koristiti jedan od njih - lokalni vozači su svjesni Ostrog i nijansi kretanja na svoj način.



U samostanu Gornjem, prolazeći terasi vam donosi Blažene crkvi Djevice Marije. Ova soba, za koje mnogi hodočasnici posebno ići Manastir Ostrog mala soba 3x3 metara, gdje je 15 godina, sve do svoje smrti proveo u molitvi Vasilija Ostroškog. tu ne bi trebalo biti uklonjena. Tu je uvijek svećenik, ali ako ne govori srpski, malo je vjerojatno da s njim neće razumjeti jedni druge. Povijesni ambijent i važnost ovog mjesta, naravno, uznemiravanje.



Napomena vinove loze, koji je, prema legendi, odrastao na mjestu smrti sv Bazilija, unatoč nedostatku tla tamo - ona je na području samostana Gornjeg. Krajem ožujka 2015., kada smo bili tamo, rekonstrukcija u punom jeku, a neke zgrade su u skele, ali nešto posve je bio zatvoren za javnost. O vremenu završetka radova nije poznat, ali to nije izgovor da ne posjetiti Manastir Ostrog.



Stoga su redovnici tijekom turske okupacije pratiti kretanje neprijateljske vojske i sve prijavio u Metropolitan, koja je smještena u drevni glavni grad Crne Gore - Cetinje. Dakle, pored vjerskog značaja hrama imao i strateški.

Vladimir bogovi

#BogovVladimir

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.