učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Turizam u programu reforme Crne Gore - 2

Program ekonomskih reformi 2015 - 2018 godina. (U daljnjem tekstu: Program), pažljivo proučiti, revidirani strukturu financiranja, što je propisano u prethodnom programu. Promjene su potrebne, između ostalog, zbog planova kapitalnu izgradnju turističkih objekata.

Ekonomisti i financijeri Crna Gora razvili zajedničku strukturu grana / raspodjele. Dakle, Crna Gora će se krediti uglavnom u izgradnju prometne infrastrukture i razvoj malih i srednjih poduzeća. Vlastita sredstva Crne Gore će ulagati uglavnom u poljoprivredu i prometne infrastrukture. Turizam i energija će se financirati najvećim dijelom iz „drugih izvora” - pod drugim izvorima značilo uglavnom privatnih ulaganja. „Uglavnom”, jer to nije 100%, ali blizu.

Crna Gora nema dovoljno sredstava za provedbu Programa. „Nema dovoljno novca” nije vrijednosni sud, već pravilo. Inače, zašto bi investitori žele? I turisti? I turista, investitori?

Za referencu: država može privući investicije u svim sektorima € 1282220000 i potrebu za financiranjem € 1831400096, deficit iznosi € 549180096 tijekom razdoblja reforme, svake godine Crna Gora će propustiti € 137.295.024. Svake godine, država može na teret proračunskih sredstava za naknadu € 1186629925. Ostalo - ulaganja trećih osoba. Velike mogućnosti za treće strane investitore.

Turizam, zajedno s energetike odnosi na industriju u kojoj postoji akutna potreba za ulaganja ... Točnije, deficit se odnosi na te sektore uglavnom. Udio turizma u ukupnom volumenu od potrebnih ulaganja reda od 25% - to je većina „energetski intenzivnih” industrija.

Međutim, to je napomenuti da, unatoč deklariranoj prioritet u turizmu, pažnja posvećuje se poljoprivredi. Možda je moguće da u sljedeća reforma programa ne turizam i poljoprivredni sektor će biti prioritet. Dalje, to će biti jasno zašto.

Investicijski program nije previše detalja smatraju izvori ulaganja. Navedene promjene, uključene u plan, a ne detalji načina financiranja. Program izražava povjerenje samo da će EU uložiti ovdje ne manjka ne očekuje.

EU daje 35% do 55% svih investicija u zemlji, ovisno o industriji. Područja u kojima je zastupljena u EU, - izravna ulaganja u razvoj konkurentni (u EU), poslovne i poljoprivreda. Turizam je prepušteno investitorima iz drugih zemalja.

Kad su potrebni nediferencirane investitori s ciljanim ulaganjima u posebno? Crna Gora čeka investitora za proširenje turističke sezone u beskonačnost u vremenu i prostoru. Crna Gora želi izaći iz koordinatnog sustava „jugo-ljetne-mora-plaže-gužve, ali jeftin” napraviti praznik više elitistički, posebna pažnja - sjeverna regija Crne Gore, razvoj planina / ski turizma, izgradnju novih objekata - skupo, porentabelnee. I uvijek uz sudjelovanje lokalnog stanovništva.

To je vrijedno spomena, a naglasiti da program za 2015. - 2018.. On predstavlja promjenu i dodavanje prethodnog programa (Programme - 2013 -. 2016, zatim dopunjen do 2017. godine).

A u programu se predviđa da će mogući recesije - značajno! - broj turista iz Rusije i Ukrajine zbog krize u regiji i pad cijena nafte. Problemi u turističke aktivnosti investitora u sektoru smanjen, a potom udario u trgovinu i prijevoz. U ova pretpostavka promjene su napravljene, dakle, to je još uvijek na snazi. Kao što smo opisali u prethodnom članku, od početka 2015. godine ruskog turističkog prometa značajno je porastao, no ukrajinski je već dolje, i ona je postala još zanimljivija.

U dogledno vrijeme ćemo dobiti veliku priliku za procjenu prediktivni sposobnost crnogorskih gospodarstvenika. Ako je protok turista iz Rusije počet će se izvoditi nisko, kapitalnu izgradnju turističkih objekata više neće privući ulagače, a na osnovnim uvjetima programa, država će uložiti još u poljoprivredi kako bi se povećala samodostatnost i uvoz zamjenu. To treba imati na umu.

Eugene Novozhilov

izvori:

http://www.gov.me/vijesti/146546/Program-ekonomskih-reformi-2015-2017.html#sthash.ZL4o5Weu.dpuf

#EvgenyNovozhilov

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: