učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Parlament želi u NATO

Uoči Skupštine Crne Gore glasali za rezoluciju o potpori za integraciju u NATO.

79 zastupnika sudjelovalo je u glasovanju: 26 glasovalo je protiv, 3 suzdržana i 50 podržava Crnu Goru u toku NATO-a.

Među glasova „ZA”: Demokratske partije socijalističkog premijera Mila Đukanovića i Socijaldemokratske partije, Pozitivna Crna Gora, stranka etničkih manjina, stranke Bošnjaka i Dritan Abazovich od neovisnih zastupnika.

Suzdržana: zastupnici Neboysha Medojević, Kocha skim Pavlovič i Branca Boshnyak (Demokratska fronta).

S druge strane, predstavnici oporbenih stranaka i neovisnih zastupnika vjeruju da u cilju rješavanja pitanja integracije Crne Gore u NATO potrebna referenduma.

Nakon rezultata glasovanja usvojio rezoluciju u kojoj stoji da će NATO „jamči teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore za daljnje jačanje vladavine prava i demokracije, ljudskih prava i nacionalnih manjina i kvalitetu života za svakog građanina i društva ... Crna Gora, čime je postao saveznik glavnih svjetskih sila, a partner u važnim odlukama koje se tiču ​​ne samo nju, nego i na regionalnoj i globalnoj sigurnosti. "

Osim toga, u dokumentu naglašava da ulazak Hrvatske u NATO bit će dodatni argument za ubrzavanje uspješan završetak pregovora o punopravnom članstvu u EU.

U zaključku, potpredsjednik zvučnika Milutin Simović rekao je da je rezolucija će biti važna poruka i za stanovnike Crne Gore i prema međunarodnoj zajednici: „Parlament snažno podržava integraciju u NATO”

Podsjetimo, 14. rujna, u telefonskom razgovoru s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem, američki potpredsjednik Joe Biden je potvrdio da je SAD spreman podržati ulazak Crne Gore u NATO-u u prosincu 2015. godine.



Izvori: https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2015/09/14/readout-vice-president%E2%80%99s-call-montenegrin-prime-minister-milo-djukanovic



http://www.skupstina.me/index.php/me/component/dpcalendar/calendar?ids=g-10#year=2015&month=9&day=16&view=agendaDay



http://www.mid.gov.me/vijesti/152381/Saopstenje-Program-strucnog-osposobljavanja-organizovace-se-i-2015-2016-godine.html



Eugene Novozhilov

#EvgenyNovozhilov

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: