učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Kotor, Perast - Boka berba biseri

Kotor - šarmantni gradić smješten na obali Boke.

Nema šanse zaostaje za ljepotu Venecije i Praga, kao što objedinjuje najbolje elemente arhitekture Mlečana, a ne samo - zahvaljujući iznenađujuće harmoniji različitih arhitektonskih stilova, grad je bio naveden kao kulturne baštine UNESCO-ve Svjetske. Koji je zapravo slično Veneciji - kao primjer arhitekture i same atmosfere.

Doći do mjesta gdje možete na nekoliko načina - po nevjerojatno slikovit ceste koja kruži cijelu Boka Bay, ili kroz tunel do Tivta. Tunel je besplatan, ali veličanstvenost malo pojedinoj traci ceste kroz Risan Perast i nemoguće je opisati riječima - to samo treba biti u svijetlom, toplom sunčanom danu.

Parkiranje u blizini Starog grada Kotora plaća (prosječna cijena 80 centi po satu), ali možete ostati malo dalje - većina je potpuno besplatno.

Odmah iznenađenja i dotakne neki nevjerojatan broj mačaka u starom gradu. Oni sami osjećaju vrlo ugodno ovdje, a nema sumnje da je to dijelom zasluga suosjećanja turista.

Kako doći do Starog grada je moguće kroz Sea Gate. Caffe vani je vrlo skupo i dizajniran za turiste, u gradu postoje mnogi drugi restorani prilično dobar, jeftin „Pekar”, pa čak i supermarket. Tu su i dvije manje vidljiv ulaz i izlaz: Sjeverna vrata i jug, koji se nazivaju gateway Gurdicha.

Unutar Starog grada odmah će primijetiti sv Tryphon, na vrhu nalik Powder Tower u Pragu, ispred Karlovog mosta. Također preporučujem da ide u srpsku pravoslavnu crkvu Svetog Nikole - fascinantno mjesto. Ako ste se odlučili za uspon do vrha, do tvrđave, imajte na umu da to može potrajati oko sat i pol, na vrhu nema ništa, ne možete ni kupiti vodu tamo, tako da sve što je potrebno sa sobom i biti vrlo oprezni - ponekad preko strme stepenice bez ograde, a ispod vas je nekoliko desetaka metara vertikalne stijenke.

Blizu koji je jedinstven u svojoj ljepoti i broj stanovnika grada - Perast. Tamo živi ukupno oko 350 ljudi, zgrade su vrlo malo, ali svi su oni veliki, ali još uvijek tamo za 5 eura možete otići brodom na otok Sv s hram kompleks i svjetionika. Jedina poteškoća leži u činjenici da je u opet u grad jednom trakom automobila, ali grad je tako mali da se može parkirati na cesti i prođe sve to pješke.

Sve Boca - sjajan mjesto za šetnje i izlete. Vjerojatno, ovo je prvi, u kojem treba ići, kako je u Crnoj Gori, pogotovo ako dolazite u zračnu luku Tivat. Što doslovno 5 kilometara (kroz tunel).



Vladimir bogovi

#BogovVladimir

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: