učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Uvodnik Natalie Nemsadze: Dragi prijatelji, nakon objavljivanja članka o školskom sustavu u Crnoj Gori da je urednik primio na pitanja naših čitatelja da ne možemo ostaviti bez odgovora, i poslao im formalni zahtjev Ministarstvu prosvjete Crne Gore, nadležna osoba u mogućnosti pripremiti točan odgovor , Mi smo spremni nastaviti naš rad povezivanja između stanovnika Crne Gore i Ministarstva obrazovanja, da se formira razumijevanje sustava obrazovanja u ovoj lijepoj zemlji, koja je kao što je ranije navedeno prateći europske trendove i razvija u skladu s tim.



Ministarstvo obrazovanja odgovara na pitanja čitatelja

Pitanje iz čitača: Želim znati što je ministar obrazovanja razmišlja o razvoju sustava visokog obrazovanja u Crnoj Gori. Po mom mišljenju, ova industrija je u povojima, izbor specijaliteta iznimno loše kvalitete upitna, mladi ljudi ostavljaju na studij u drugim zemljama - ili sam u krivu? Kao ministar se odnosi na sudjelovanje u ovoj oblasti stranih nastavnika? U tom smislu, čini mi se, vrijedi se bliži pogled i već žive ovdje imigranata. Ogroman potencijal. Programiranje fakultet precizno već otvoren :) Ozbiljno - sanjao vidim Crna Gora Europa Centar za obuku!

Ministarstvo Odgovor: Ovo pitanje se odnosi na nadležnosti Sveučilišta Crne Gore, koji organizira rad, usmjerava zahtjeve za akreditaciju i licencu. Njegov odgovor:

U visokom obrazovanju, jedan od prioriteta - kompatibilnost s politikom tržišta rada i upisa u visokom obrazovanju, za što je pod stalnom razvoju. politika upis u ustanove visokog obrazovanja - jedan je od segmenata reforme, koja se provodi u području visokog obrazovanja. Povećanje broja osoblja, jačanje infrastrukture, poboljšanje kvalitete nastave u Sveučilišta - želimo eliminirati nedostatke, poboljšati konkurentnost naših sveučilišta u, kako u regiji i šire.

Za kompatibilnost sustava obrazovanja i tržišta rada mora biti konstantna i bliska suradnja između poslodavaca i obrazovnih institucija, kao i provedba karijeru rast studenata nakon što su završili školovanje. Kroz projekt visokog obrazovanja i istraživanja za inovacije i konkurentnost financira zajmom Svjetske banke, rade za stvaranje sustava za praćenje karijere diplomiranih studenata sa diplomama ili sveučilište-u, ​​koji će omogućiti stvaranje učinkovitije politike za upis u srednje škole.

Također, cilj je - najjači na tržištu rada i kompatibilnosti sustava obrazovanja. I radimo na promicanju određenih obrazovnih programa koji nisu toliko popularni među mladima, kao što su prirodne znanosti, poljoprivreda i elektrotehnike. Nastojimo stvoriti najbolje uvjete za zapošljavanje mladih.

Odlučila provesti postupke izmjena i dopuna dozvole sa Sveučilišta Crne Gore, uključujući i odobrenje maksimalnog broja studenata za upis (do 30. listopada 2014. nije instaliran maksimalan broj upisanih studenata u prvu godinu sveučilišnog-ih, odnosno, nije bilo borbe) s jedne strane, pod utjecajem smo politiku za srednje škole za upis, s druge strane stvorili uvjete za bolje učenje.

optimalan broj studenata, pa smo promijenili politiku za upis u ustanove visokog obrazovanja se očekuje da će odjele mogli objaviti natječaj za upis u prvu godinu, na odgovarajući s brojem studenata samo ako učionici može provesti tu je kvalitetno obrazovanje na koje imaju licenca. To znači da smo utvrdili najveći broj studenata koji se mogu upisati na fakultet.

Želimo stvoriti više visoke kvalitete okruženja za učenje i za naše studente koji će im pomoći da steknu potrebna znanja, vještine i sposobnosti koje će im omogućiti da budu konkurentni na tržištu rada izvan zemlje.



Pitanje iz čitača: Dobar dan! Imam pitanje o pravnom poslu studenata lokalnih sveučilišta, odnosno, da li student je stranac službeno dobiti posao u Crnoj Gori na osnovu boravaka učenja i kako je to predviđeno, ili to učiniti u općem postupku za strance mora se dobiti zasebno, također dopuštaju na posao?!

Ministarstvo Odgovor: Nažalost, ne možemo imati bilo kakve komentare ovoj situaciji, jer je to pitanje nije u nadležnosti Ministarstva prosvjete odnosi i na druge institucije, možda Ministarstvu unutarnjih poslova, kao i Zakona o strancima u svojoj nadležnosti.



Pitanje iz čitača: Imam pitanje o obrazovanju u srednjoj (ne-primarne) škole, odnosno, 16-godišnjak. Dođite u školu i specijaliziranim fakultetima na natjecanju ili na zahtjev? Koji su uvjeti za strance boravkom?

Ministarstvo Odgovor: S obzirom na upis u srednju školu, Ministarstvo prosvjete i svake godine, negdje u travnju, najavljuje natječaj za upis u srednje škole, a onda će se znati koliko će biti slobodnih mjesta za upis. Pravo sudjelovanja u konkurenciji su i stranci. Nema prijemne ispite, ali postoji niz drugih parametara po kojima se ocjenjuju mogućnost prijema.



Prevođenje pripremili #EvaPatti

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.