učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Kako je teško dobiti dozvolu boravka u Crnoj Gori?

To samo tako se dogodilo da je Crna Gora - zemlja gostoljubivih i srdačnih imigrantima primjenjivati. Boravišna dozvola u Crnoj Gori (boravak na srpskom) primanje je uvijek bilo lakše nego u bilo kojoj drugoj zemlji, i raditi ovdje za Ruse i za lokalno stanovništvo nedostajalo.

2015. promjene u njihovoj situaciji svakako pridonijelo je do sada samo na samo papir. Problem je skandalozno Zakon o strancima donesen u proljeće ove godine. Činjenica da je prvi temelj za dobivanje dozvole boravka u Crnoj Gori je bilo dobiti posao ili premjestiti ili organizacija poslovanja u zemlji. Oba ova procesa se obično ne uzrokuju poteškoće.

Učenici i studenti mogu dobiti svoj privremeni razmjenu boravak na temelju praktične nastave ili staž. Za njih ništa nije promijenilo. Također se lako može dobiti privremenu dozvolu boravka u Research Institute Crna Gora osoblja, klinike, pacijentima i lječilišta duži boravak, udoban putovanja je tzv obiteljsko okupljanje kada majka ili otac (muž / supruga) su državljani zemlje za više od 5 godina i imaju pravo da se presele svoju obitelj u Crnoj Gori.

Osim toga, vrlo fleksibilan i odani crnogorski zakon sam po sebi je dosta i ne smeta u obzir neke posebne slučajeve poput čvrste ulaganja u gospodarstvo, itd

Međutim, na radnom mjestu, zahvaljujući novom zakonu, nije bilo lako dobiti dozvolu boravka u Crnoj Gori. Činjenica da su koristi od formalnog zapošljavanja stranaca više nema. Prvo, poslodavac bi trebao provjeriti sve lokalne kandidate i opravdati odbijanje od njih, a onda vam se javiti s ponudom za posao.

Kako je postupak za dobivanje boravišne dozvole u Crnoj Gori?

Daje mu Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), možete konzultirati najbližu jedinicu u velikim gradovima. Konzulat također bavi pitanjima, pa podnijeti zahtjev za odobrenje boravka u Crnoj Gori možete i na zemlji.

Ako ste već poslali zahtjev za prepisati to je nemoguće (na primjer, za promjenu osnova za dobivanje dozvole boravka). To vrijedi i za produljenje boravka u Crnoj Gori.

Mogu se prijaviti kao samoga stranca, kao i organizacije, pokretanje njegov potez, ili člana obitelji koji je državljanin Crne Gore.

Dokumenti za odobrenje boravka u Crnoj Gori će trebati malo:

- važeća putovnica

- presliku završenih stranice putovnice

- bijeli karton (potvrda da je boravište registriran)
- dokaz o financijskoj potpori postojanja (bankovna izvješća - ne manje od 300 eura, dokumentacije prihoda ili stjecanja imovine, izjavu u ime) u zemlji organizacije), koje planira uključiti podnositelja zahtjeva)

- Dokumentacija o pružanju stambenih (u vlasništvu djela ili zakupu, izjave najmodavca, upite iz organizacije za mjesto)

- zdravstveno osiguranje (barem za mjesec dana). Za ovaj dokument će morati platiti oko 30 eura, i to je bolje to učiniti na teritoriji Crne Gore.

- Potvrda o uplati državnih pristojbi za izdavanje dozvole boravka u Crnoj Gori

Ako ste dobili privremenu dozvolu boravka u Crnoj Gori, da ne bi trebali napustiti zemlju dulje od tri mjeseca, inače onda opet morati prikupiti sve dokumente.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.