učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Krumpira mase 1,5 kg. u selu, koja se nalazi pored najzagađeniji grad u Europi



Crnogorski mediji objavili fotografiju ogromnog krumpir, koji je izrastao u vrtlarstvu Blagoev Yoknicha, u naselju Male Krće, u blizini grada Pljevalja. Kultivirani krumpir ima težinu od 1,5 kg.

Ovo ljeto je bilo jake suše, što je utjecalo na žetvu povrća, ali je sorta krumpira Agria, bio je uspješan. Krumpir stvarno velik, jer je prosječna težina po krumpira sorte uravnotežene 72 ° C. 135 c. Vrtlar je rekao da je krumpir bio uspješan zahvaljujući izvrsnom gnojiva, što je vrlo velikodušno njegovani zemlju. Još jedna zanimljiva činjenica je da je sedam od tih krumpira zajedno težiti 10 kg. Vrtlar od 75 godina, on raste povrće za sebe i svoje obitelji. Suša je ove godine utjecala na berbu mnogih usjeva, ali u nekim mjestima u Pljevlja žetve bio dovoljno dobar.

Još jedna zanimljiva činjenica je da je zagađenje u zraku u gradu Pljevlja 6,5 ​​puta veći od utvrđenih normi. Ispuštanja u zrak stvara TES. Prema WHO (Svjetska zdravstvena organizacija), grad i službeno postao najzagađeniji grad u Europi. U gradu puno ljudi umire od bolesti koje su uzrokovane onečišćenjem zraka, uključujući rak pluća i leukemije.

#EvaPatti

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: