učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.



Na crnogorskoj granici sa Albanijom za izgradnju izbjegličkim kampovima počela

Crnogorske vlasti se pripremaju za mogući priljev izbjeglica s obzirom na činjenicu da je Mađarska zatvorila svoju granicu ulazak u eurozonu. Vlada Crne Gore je formirala radnu skupinu koja prati pitanja izbjeglica koji prelaze preko njezina teritorija.

Tri kilometra od graničnog prijelaza u gradu Božaj Nikine Uvale počelo čišćenje područje za budućnost kampiranje mogućih izbjeglica iz Bliskog istoka. Osim čišćenja gradilišta, planirana rekonstrukcija napuštenih zgrada i popravak puteva pogodnih za ovo mjesto.

Ministar rada i socijalnog razvoja Crne Gore, rekao je Zorica Kovačević da mogućnost prelaska granice točku i uzimajući ljude u improvizirani logor za oko 2 milijuna ljudi dnevno. Također je naglasio da Crna Gora pruža mogućnost da prijeđe u zapadnoj Europi i da je spremna osigurati izbjeglicama uvjete za to.

S obzirom na dugoročne zaustavljanja na teritoriju Crne Gore, Kovačević je naglasio da u ovom trenutku Crna Gora je spremna odobriti azil samo 155 ljudi. U skladu s izjavom Vlade sjedala bit će povećan na 500, ali veći broj ne računaju.

Ukupni program rada s izbjeglicama 600 državni službenici Ministarstva rada, policija će biti uključeni, Crvenog križa radnika i vojne Crne Gore.

#Prutkov

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: