učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.



Odobrenje boravka u Crnoj Gori strancu na temelju radnog odnosa (Stranci Zakon čl. 67)

Nedavno se često postavlja pitanje o mogućnosti dobivanja boravišne dozvole (boravak) u Crnoj Gori. Su povezani ne samo s dolaskom pristiglim građanima drugih zemalja, ali s dolaskom novog zakona o strancima koji čekaju njegovog stupanja na snagu 1. studenoga 2015. godine. Što će biti u njemu dodatke ili izmjene, možemo samo nagađati, ali što trebate učiniti da biste dobili borovaka ili njegov produžetak znamo sigurno. Dakle, morat ćete skupiti neke dokumente, kopije i dati ih na odgovarajućem tijelu.
Ministarstvo mora dostaviti:


Izvorni važeća putovnica. Presliku putovnice.
Potvrda da potrebna sredstva za postojanje (potvrđivanje prisutnosti potrebnog iznosa novca na računu kod banke Crne Gore, dokaz o prisutnosti potrebnu količinu sredstava na kreditnoj kartici, izvadak iz štedni račun potrebne svote novca, potvrda banke o prometu sredstava na bankovnom računu), dokaz o prihodima od glavnog posla u posljednja 3 mjeseca, uz obveznu pisanu izjavu poslodavca.
Dokaz o kojem će ostati u Crnoj Gori.
Zdravstveno osiguranje.
Kaznene evidencije u zemlji podrijetla, gdje je državljanin, ne postoji kazna zatvora u trajanju od više od 6 mjeseci. za kazneno djelo ili dokaz o otkazivanju kazne, odnosno dokaz da je završila bilo kakve pravne posljedice osude.
Pisana izjava od poslodavca u pogledu stranog radnika na radnom mjestu, sa svim važnim točkama ugovora o radu koje se odnose na to na kojem će posao pokrenuti stranca, koliko dugo radno vrijeme, radni uvjeti, na temelju Zakona o klasifikaciji radnih mjesta dodijeljen posao mjesto, koje će dobiti veličini s / N i druge uvjete. Dokaz da je poslodavac izvršio sve svoje obveze u pogledu zaposlenika, naime, potvrde poreza.
Potvrda zaposlenika socijalne sigurnosti od strane poslodavca (ako je produženje dozvole).
Dokument iz Središnjeg registra CRPS poslovnih subjekata koji je snimljen pravna ili fizička osoba s prebivalištem u Crnoj Gori.
Dokaz o obrazovanju (originalnog dokumenta, potvrde o odluci Ministarstva prosvjete Crne Gore, koji je dokument ili potvrdu od Ministarstva prosvjete da je dokument je prihvaćen, te je u procesu nostrification u skladu sa zakonom). Nostrification stranog dokumenta u skladu sa Zakonom o priznavanju inozemnih dokumenata. Ako je dokument o obrazovanju izdan u republikama koje su prethodno bile dio Jugoslavije, u razdoblju do međunarodnog pravnog priznavanja njihove (do kraja akademske godine 1991-1992), zatim kao instrument ne treba nostrification. Ako je dokument o obrazovanju izdane u Srbiji do 25. siječnja 2008. godine, da je takav instrument ne treba nostrification.
Potvrda invalidnosti, odnosno instrument medicinske komisije u Crnoj Gori.


Kako bi se produljiti dozvolu je potrebno dostaviti dokumente o točkama 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10. U nekim gradovima može zahtijevati dodatne dokumente.

U skladu sa Zakonom o strancima, produžiti radnu dozvolu može samo dva puta. Nakon toga potrebno je primiti zanovo.Nuzhno će dati sve dokumente opet na sve prethodno navedene: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

dodatak:

U skladu sa zahtjevima iz odgovarajućeg iznosa kapitala na postojanje, postaviti iznos od 3,650 eura za svakog člana obitelji (za svako dijete).
Na temelju sezonskog zapošljavanja, sezonski radna dozvola se izdaje za razdoblje od 6 mjeseci. Ne postoji mogućnost registracije i dobivanja boravišne dozvole za članove obitelji Reunion.
Strani radnik ima pravo na rad samo na radnom mjestu, a samo na tvrtke koje / koja je odobrena radna dozvola.
Kaznene evidencije se traži od strane svih odraslih članova obitelji.
Datum, mjesec i godina isprave iz poreza mora biti u skladu s mjesec i godina podnošenja za odobrenje dokumenata.

Točka za obvezno potvrdu crnogorskog Zavoda za zapošljavanje (ZZZ CG) odgođena do 1. studenog 2015. Poslodavci će se novčanom kaznom 1 tisuća eura do 10 tisuća eura ako ..:

- poslodavac ima sklopljen ugovor o radu sa stranim radnika do primitka potvrde od Zavoda za zapošljavanje; - strano radnik radi za poslodavca bez radne dozvole;

- poslodavac nije izdao zaposlenika od strane nadležnih tijela;

- poslodavac ne pohranjuje (ne predviđa zahtjevi nadzora, itd) presliku radne dozvole svojih zaposlenika;

- zaposlenik ne radi za poslodavca, ali ima važeću radnu dozvolu, a poslodavac nije otkriti to za 8 dana.

- zaposlenik radi kod poslodavca ilegalno; - stranih radnika je dobilo dozvolu za rad, a poslodavac nije zaključio ugovor o radu, zaposlenik nije dizajniran u skladu s pravilima;


#EvaPatti

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: