učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Crna Gora će trajati najmanje 10 godina za ulazak u Schengenski prostor

Jedna od prednosti države u Europsku uniju je slobodno kretanje osoba unutar zemalja članica, kao i ulazak u Schengensku zonu.

Da bi započeli s pripremama za pristupanje schengenskih zemalja započeti provedbu takozvanog „Schengenskog akcijskog plana”. To je strateški dokument koji određuje tijek akcije, količina resursa, vremena za zemlju kandidata u skladu sa sigurnosnim standardima Schengenski prostor.

U Crnoj Gori za provedbu schengenske plana započela je u studenom 2014., a trebao bi završiti u prosincu 2015. godine. Da biste to učinili, postavite posebnu radnu skupinu, kao i EU je poslala stručnjake iz Austrije i Slovenije i dodjeljuje za ove namjene 150 tisuća eura.

75% od zahtjeva za Schengenski prostor poklapa sa zahtjevima za kandidata za članstvo u EU.

Sam proces provedbe Schengenskog plana će trajati oko 10 godina, te će zahtijevati financiranje od 250 milijuna eura. Dio troškova plaćenih iz proračuna Crne Gore, djelomično financiran od strane EU projekta, predstavnici radne skupine.

Glavni naglasak će morati učiniti kako bi se stvorio sustav kontrole ljudi koji ulaze u zemlju, specijalna oprema graničnim prijelazima, stvaranje jedinstvenog migracije podataka.

#Prutkov

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: