učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Inspekcija u oblasti turizma će kontrolirati internet

Inspekcija će biti još više kontrole trgovina i pružanje usluga putem Interneta: iznajmljivanja nekretnine, prodaju robe.

Inspekcija nadzire turizmu i ugostiteljstvu. Neki ljudi na ovom području nelegalno iznajmljivanje nekretnina za iznajmljivanje (uglavnom privatnog sektora) putem Interneta, oglašavanje na društvenim mrežama.

Također, postoje slučajevi u kojima, na primjer, hotel s tri zvjezdice oglašavaju na internetu je kao hotel s četiri zvjezdice, odnosno fizička osoba koja se promovira u obliku vila za najam ili u bilo kojem drugom obliku. U skladu sa Zakonom o turizmu, inspektori poduzimaju mjere, kako u obliku novčanih kazni, te u obliku kažnjavanja.

Inspektorat smatra da je potrebno revidirati zakon o trgovini putem Interneta, u cilju borbe protiv ilegalne trgovine robom i uslugama na Internetu. Ilegalna trgovina roba često dolazi putem društvenih mreža, roba se kupuje na jednom mjestu, a potom prodaju putem Interneta, a aktivnosti se provode ilegalno, bez registracije poduzeća.

U skladu sa Zakonom o trgovini robama i uslugama, svi koji žele da se uključe u ove aktivnosti su dužni prijaviti u Registar poslovnih subjekata u Crnoj Gori (CRPS), u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača, plaćaju porez itd itd U proteklom razdoblju, na temelju korisničkih aplikacija, inspektori su otkrili deset slučajeva ilegalne trgovine putem Interneta, u osnovi je to bila razmjena putem društvenih mreža.

#EvaPatti

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: