učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.



Prema istraživanju, jedna od četiri muškaraca u Crnoj Gori smatra da postoje situacije u kojima je nasilje opravdano

Crnogorski mediji objavili 18. listopada. Ministarstvo rada i socijalne skrbi je izvijestio da je telefon SOS (pomoć žrtvama nasilja u obitelji), 312 pozivi zabilježeni.

Besplatna korisnička, pomoći žrtvama nasilja u obitelji je otvoren 9. rujna. Tijekom mjeseca svoj rad na hotline primila 312 poziva za pomoć od tog broja poziva - 254 zove se žrtva, a 58 - treće strane. Ministarstvo skrenuo pozornost na činjenicu da je izjava svih slučajeva nasilja u obitelji je zakonska obveza. Nasilje u obitelji i nasilje nad ženama je rasprostranjen problem u društvu u Crnoj Gori. Sve veći broj aplikacija u proteklih godinu dana, 1347 slučajeva nasilja u obitelji su prijavili policiji, a taj broj je tri puta više u odnosu na 2011

Činjenica da je povećanje broja prijava ne znači da je povećanje broja prekršaja, što pokazuje da su građani postali bolje informirani o pravima i mogućnostima. Također, Ministarstvo je rekao da nije svaki poziv znači da je žrtva jednom rekao o nasilju u obitelji, vrlo često žrtve poziva na prvi dobiti informacije, razgovor.

Prema istraživanju, jedna od tri osobe u Crnoj Gori nije spreman proglasiti nasilja u obitelji. Prema anketi, u kojoj je 1.103 ljudi sudjelovalo je u 17 gradova Crne Gore, otkriveno je da izgovara stereotipa i patrijarhalne stavove u obitelji. Također, prema istraživanju utvrdio da je jedna od tri žene u Crnoj Gori postala je žrtva bilo kojeg oblika nasilja, a 92% ispitanika smatra da je u Crnoj Gori, svugdje postoji nasilje u obitelji, a 13,1% je rekao osobna iskustva nasilja u obitelji.

Ovi podaci pokazuju da je broj stanovnika nije spremna proglasiti nasilja u obitelji zbog nedostatka povjerenja u učinkovitosti, straha, patrijarhalnih odnosa u obitelji, stereotipa. Jedan od četiri ispitanih muškaraca je rekao da postoje takve situacije kad je nasilje opravdano, a žrtva je bila odgovorna za nasilje, kao i njegov čin izazvao, izazvali nasilje.

#EvaPatti

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: