učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Hodočašće Crna Gora: vjerski turizam

Ako ste već savladali vjerski turizam i aktivno vježbanje ove vrste odmora od meteža, budite sigurni da posjete Crnu Goru. Takva koncentracija pravoslavnih svetišta, kao i ovdje, ne postoji europska zemlja. Na ovom malom prostoru više od 800 arhitektonskih spomenika sakralne naravi 570 crkava i 60 samostana. Tu je i džamija i katoličkih i protestantskih crkava.

Ono što je zanimljivo, čak i pod takvim povoljnim izvorni podataka vjerskog turizma u Crnoj Gori nije razvijena industrija. U najmanju ruku, iznos kamata koji je opseg uspješno mogao izdržati, zemlje ne sudjeluju, a posebno udobnost i hodočasničkih programi jednostavno nisu stvoreni. Koji je razlog? Činjenica da vjerski turizam u Crnoj Gori nije prioritet od početka. Dopušta takve vrlo, vrlo malo putovanja tvrtki koje nude vjerski turizam, obično je vrlo mala. Prema tome, statistike pokazuju da su hodočasnici - nije najizgledniji gosti Crna Gora. No, hoće li se razvijati vjerski turizam - ovise o vlasti i Turističke zajednice.

Ali nemojte zaboraviti na činjenicu da je sada popularan s privatnim sektorom u Crnoj Gori. Tj, bonovi nisu jako puno i potreba: turisti dolaze na zemlju na svoje, a prethodno izdana najam kuće ili stana u Crnoj Gori. Dalje, hodočasnici se najam automobila i otići u manastirima i hramovima s vodičem ili bez. Obično amaterski vjerski turizam pretpostavlja određenu obuku svijesti - ljudi već znaju što će posjetiti svetišta, a često putuju usidrene su u biljeg ortodoksnih događaja (praznici, dani sjećanja, razdoblje otvorenog pristupa svetištima).

Vjerski turizam u Crnoj Gori - to je, prije svega, Cetinje. Općenito, priliv hodočasnika poklapa s uobičajenim turističke sezone. Gosti Crne Gore poslani na Cetinje Manastir vidjeti takve kršćanske artefakte svjetskog značaja kao dio relikvija Ivana Krstitelja, čestica križa i, naravno, relikvije sv Cetinja i Crne Gore. U Nacionalnom muzeju kao izložak na prikaz slike Filermskoy Majke Božje.

Odmor u Crnoj Gori nije potpun bez posjeta samostanima, čak i ako to zapravo nije vjerski turizam. Dosadašnji ovim veličanstvenim spomenicima, skladno spojene s prirodom, ne može proći bilo koga. Tri samostani okružuju Skadarskog jezera, a smještena dva tuceta male crkve u svojih 20 otoka. Samostan Morača, čija starost je dostigao takve časne figure kao 8 stoljećima privlači hodočasnike redova u Kolašin skije.

Boca Kotor sasvim je dom za nekoliko kršćanskih svetaca koji su pokopani u drugim zemljama, a stotine tisuća hodočasnika privlači svake godine. Dakle, pobožni Siksto V, legendarni Papa je rođen u Crnoj Gori.

Ukratko, vjerskog turizma u Crnoj Gori - opseg je vrlo obećavajuće, a sada TZ se sve okreće njihovu pažnju u tom smjeru. U međuvremenu, posjetite hramovi i manastiri u Crnoj Gori uglavnom su hodočasnici sami, u korist u Crnoj najam nekretnina je na raspolaganju, a možete ostati u blizini objekta od interesa.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.