učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Njemačka proglašena sigurna zemlja Crne Gore, odnosno bez prava na Azil

Crnogorski mediji objavili su 29. listopada. Odluka, koja je došla na vlast u Njemačkoj u odnosu na izbjeglice iz Crne Gore stupa na snagu i primjenjuje se u praksi od 1. studenog 2015. godine. Takva je izjava njemačkog veleposlanika u Crnoj Gori Gudrun Shtaynayker. Prema njezinim riječima, u narednih tjedan dana će se vratiti u Crna Gora crnogorskih državljana koji su u Njemačkoj i zatražio Azil. Sada se vrati nazad građane Kosova, Albanije i Makedonije.

Prema njezinim riječima, veleposlanstvo nema precizne podatke o tome koliko crnogorskih izbjeglica će se vratiti natrag u Crnu Goru iz Njemačke, jer ne postoji podatak koliko ih je došao u Njemačku. Međutim, prema njezinim riječima, samo za jedan mjesec u srpnju u Njemačkoj, stigao je više od 2.400 izbjeglica iz Crne Gore.

Shtaynaker objasnio da otkako je Crna Gora proglasila sigurna zemlja za sve izbjeglice koji su već u Njemačkoj, kao i svi koji sada dolazi još stigle, postupak zahtjeva za azil će se u kraćem razdoblju.

Prema njezinim riječima, razlozi zbog kojih dolaze crnogorski izbjeglice čisto ekonomskih i stoga nemaju temelj za Asilah (Asilah, asil - pravo na azil). Prema tome, svi koji nerazumno ladicu zahtjev za azil - prije ili kasnije, bez izuzetka, odlaze Njemačku. Dakle, prema Shtaynayker, to nije savjetovao da ide u Njemačku, a kroz primjenu Azil nastojanju da se dobiju privremeni ili stalni boravak u Njemačkoj, kao jedan od rezultata takve staze može biti zabrana ulaska u Njemačku.

Prema njezinim riječima, kao mala zemlja poput Crne Gore, dobiti dovoljnu prednost, ako NATO. Ovaj savez, u kojoj svi članovi slažu da mirno rješavanje sukoba i teških situacija, pomoći jedni drugima na međunarodnoj razini. Članstvo u NATO-u, rekla je, poboljšati će imidž Crne Gore, će dati povjerenje u demokratskom smjeru razvoja zemlje.

Prema Shtaynayker, održavanje referenduma o ulasku zemlje u NATO - domaće pitanju, koji, kao predstavnik strane države, to ne smeta. Također je rekla da ne zna ako je informacija točna, da je većina građana Crne Gore u odnosu na euro-atlantskim integracijama, s obzirom da je većina građana, koji Zna, podršku za članstvo u EU.

U kolovozu ove godine, izvijestili su mediji to njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere je rekao da je potpuno neprihvatljivo da 40% izbjeglica stiže u Njemačkoj od balkanskih zemalja. Prema njegovim riječima, to je sramota za Europu.

Također u kolovozu 2015. godine, njemačke vlasti izdale video povratka izbjeglica, kao upozorenje izbjeglica iz balkanskih zemalja (Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo, Albanija, Crna Gora). Osim izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja u kojima postoji rat, Njemačka nije bila u stanju nositi se s prilivom imigranata iz balkanskih zemalja. Video pokazuje kako su poslani, upozoravajući da će se dodijeliti po nekoliko tisuća eura, kako bi ih poslati i da će biti odbijen ulazak u Njemačkoj. Njemačka je apelovao na sve građane balkanskih zemalja: Ne bacajte svoj život. Koristite svoje znanje i vještine u cilju razvoja zemlje ekonomski, a ne tražiti Azil.

Pogledajte. Priča Video

Kao što su mediji objavili u kolovozu 2015. godine, od 180.000 izbjeglica iz zemalja u kojima je rat, 70.000 dolazi iz balkanskih zemalja. Svatko tko dolazi s Kosova, jedan mjesec povratka. U prvih šest mjeseci 2015. godine došao na 29,000 Kosova građana Azil, tako da mnogi ljudi s Kosova, najveći je na drugom mjestu, iza izbjeglica iz Sirije. Njemačka namjerava smanjiti pomoć za izbjeglice na njega, u korist bilo poticaj za Asilah za one koji nisu u potrebi za sklonište.

foto izvora, video

#EvaPatti

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.