učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Novi Put Svile i Crna Gora

Nove ceste Svila - kineski super-projekt, koji će spojiti jedan transport i logistika infrastruktura, Aziji i Europi. Službeni datum početka projekta 7. rujna 2013., kada je kineski predsjednik Xi Jinping u Astani (Kazahstan) predložio „da udruže snage i kroz inovativne metode interakcije stvoriti gospodarsku zonu svile, kako bi podržan između euro-azijskih ekonomskih odnosa države bliže.”

Strateški koncept Novog svile uključuje kopneni svile gospodarskog pojasa i Pomorski svile u XXI stoljeću. Od 2015. godine koncept je nazvan „Jedan pojas - jedan san”, a prema kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi je središte Kine vanjske politike.

Sredstva će se osigurati kroz posebno Osnovan fond, koji ima sredstva u iznosu od 40 milijardi eura. USD., I uz pomoć azijski infrastrukture investicijske banke (konačna će biti izdana u prosincu s. City). Ne računajući ulaganja zemalja u kojima će se graditi potrebne infrastrukture. Ukupno, projekt može biti uloženo u više od 20 bilijuna. Dolara. Prema različitim procjenama.

Međutim, sada sve od sredstava, kao i sve druge parametre projekta, u svom konačnom obliku nije poznat. Budući da ne postoji jasan koncept zemljopisnog obuhvata, početne i krajnje točke, a ne planiraju stvoriti nadnacionalnu upravnu strukturu. Kina zapravo poziva vas na sudjelovanje i dobiti suradnju i da li će biti obostrano koristan, otkriva se u svakom slučaju.

Sa zemljama središnje Azije, koji su sada jasno dio svile području gospodarskog pojasa, godišnji volumen trgovine od oko 40 milijardi. Dolara. Obujam trgovine Kine i ASEAN zemalja okrenuti ući u područje pomorskog svile, je oko 400 milijardi eura. dolara. Jedan od posljednjih kartice shema opcija uvedena u The Wall Street Journal.



Prema The Wall Street Journal

Sada je zemlja svile počinje u Xi'an (Izr. Shaanxi), prolazi kroz cijelu Kinu u Lanzhou (Izr. Gansu) u Xinjiang Uyghur autonomne oblasti (XUAR), Urumqi, dolazi do središnje Azije (Kazahstan, naročito, to je stvorilo jedan od ključnih elemenata na putu u Khorgos). Sudeći po izjavama Kineza i azijskih lidera Srednje dodatno zemljište ruta prelazi cijelu središnje Azije, zatim Irana, Iraka, Sirije, Turske, a potom preko Bospora, u cijeloj istočnoj Europi, moguće je, s podružnicom u Moskvi, a zatim - u Bjelorusiji , u cijeloj Europi, u Rotterdamu i Venecije. Ovdje se predviđa konačna točka Marine svile.

Pomorski svile počinje u gradu Quanzhou (Izr. Fuztsyan), prolazi kroz Guangzhou (Izr. Guangdong), Beihai (Izr. Guangxi), Haikou (Izr. Hainan), dopire do tjesnac Malacca, ključne točke u Maleziji, s lijeve strane ubacuje Indijski ocean uz zaustavljanja u Kalkuti (Indija), Colombo (Šri Lanka) i odlazi u Nairobiju u Keniji, a zatim - Džibuti, Crvenog mora i kroz Sueski kanal - Sredozemnom moru i na sljedeću ključnu točku - Atena, Piraeus luke, a od tamo preko Jadrana more u Veneciju u susret s kopnom Silk način.

Razvoj na Balkanu, također, je dio kineskih planova - oni moraju biti uključeni u ekonomsku razmjenu između zapadne Europe i Kine, te između Kine i istočne Europe, posebice kroz željezničke mreže. Overland svile, koja uključuje izgradnju željeznica, prolazi pokraj Srbiji: trasa ide od Turske do Bugarske i dalje u Rumunjsku. Srbija, kao i Crna Gora može postati elementi morske rute.

U prosincu 2014. godine u Srbiji je u posjetu kineskog premijera Li Keqiang, tijekom kojeg je najavio ulaganja u izgradnju high-speed pruge koja će povezivati ​​luke istočnog Mediterana do srednje Europe. U svibnju je mađarski premijer Orban uvjerio ove godine, željeznica u Budimpešti bit će spreman do 2017. godine.

Usput, glavne aktivnosti Kinezi u okviru svile - rekonstrukcija postojećih pruga ili već postojećih radnih mjesta i cesta umjesto izgradnje novih. Cilj - za spajanje postojećih ili vratiti prethodno radile stranice, završiti područja koji nedostaju i na taj način izgraditi jedan prijenosni sustav u cijeloj Europi s pristupom lukama.

Poznato je da su Kinezi planiraju izgraditi put preko Grčke i makedonskog grada Skoplja i Beograda. Kina zaista ulaže u grčkom infrastrukture, tu je već teško na poslu China Cosco Pacifiku u Pireju (kontrolni terminali), planirate uzeti Aktio i Kastelli u Kreta, ZTE i Huawei je već ovdje logističkih centara i tako dalje stvorio. Pa, i koliko dobro projekt napreduje kroz ceste Atena - Skoplje - Beograd - Budimpešta još nije čuo. Možda zbog glasna buka oko Sirije i Ukrajini.

Peking je vrlo važno za stabilnost u zemljama partnerima. Tijekom Greksita primjer, Kina je poduzela vrlo tvrd stav prema Grčkoj - to bi trebao ostati u EU-u, u okviru jedinstvenog ekonomskog prostora. Neki stručnjaci kažu da je mišljenje službenog Pekinga čak postao odlučujući. Greksita posljedice još uvijek postoje, tako da Kina bi mogla usporiti širenje u Grčkoj do potpunog iscrpljenja sukoba.

Isto se odnosi i na smjer preko Ukrajine do Rusije, koja je prethodno određen kao debla. Sasvim je jasno da je do punog završetka sukoba između Rusije i Ukrajine, Kine neće dovesti Novi Put Svile u cijeloj zemlji. Međutim, sam po sebi, oni neće odustati. Hoće li čekati do trenutka izgovora nejasnih pretencioznim verbalne konstrukcije, je ono što rade najbolje.

Posljednji (ili prvi, koji pogled sa strane) dio mora svile prolazi, uključujući, uz obalu Crne Gore. To je, u svakom slučaju, Crna Gora će biti izvučeni u ovoj ruti. Kinezi postavili vrlo snažno u provedbi svog kontinentalnog projekta i ulagati u razvoj infrastrukture svih zemalja koje ih zanimaju na putu, sve zajedno.

Dakle, kineski infrastrukturni projekti u Crnoj Gori nisu iznenađujući. Od relativno dobro poznati kineski inicijative u Crnoj Gori može nazvati najavio početak obnove željezničke pruge Kolašin - Kos u ukupnoj dužini od 9,86 km, biti izvedena od strane kineske građevinske i inženjering tvrtka CCECC (prošle godine tvrtka završiti željezničku Ankara - .. Istanbul).

Osim toga, čak i u 2014. godini Ministarstvo prometa Crne Gore i predstavnici kineske tvrtke CRBS potpisali su sporazum o gradilištu Smokovats Mateševo ​​brzine autoceste Bar-boyars, to jest, od mora do granice sa Srbijom. I na posljednjim smo počeli pripremni radovi za izgradnju tunela Cosman, Mrke i Veternik.

Navodno, na kraju, to se očekuje da će stvoriti protok robe iz središta regije na obali, za prijevoz na jugoistok, a teret predodređen za balkanske zemlje, koje ne moraju biti transportirani u Veneciju. Zahvaljujući obnovi i novim načinima komunikacije, može biti oživljen i regionalne trgovine. U svakom slučaju, razvijena prometna infrastruktura u Crnoj Gori nije točno povrijediti.

Eugene Novozhilov

#EvgenyNovozhilov

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: