učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Hayter u Crnoj Gori. dio 2

To heyterskaya članak ili da mrzim u Crnoj Gori. Moje mišljenje - autor, možete se složiti s njim, i to je u redu, ili ne slažu, a to je mjesto za biti. Sve napisano u nastavku - čisto osobna zapažanja i iskustva.

U prvom dijelu članka sam pisao o problemima s vinom i kroasanima, danas ću napuniti svoju listu mržnje da je to:

3) Odsutnost adresa

Jasno mi je da takav sustav je dugo vremena, a vjerojatno i prilično povoljno za lokalno stanovništvo, te ga promijeniti nitko ne ide, ali ozbiljno, što je, dovraga, oni ne postoje?

Stvarno san koji je ikad pojavio u Budvi ulica i kućnih brojeva. To je, znate, nije malo pojednostavljuje život. Vidio sam da u nekim mjestima može priuštiti takav luksuz, ali iz nekog razloga, da živim u bb kući. A ja imam puno vremena da objasni prijatelju kako doći do moje kuće (znate gdje je taksi stanica? To je uz nju je kuća, i to je moja kuća jedno bijelo, to je onaj gdje je žuti krov, to je onaj u kojem jedan ulaz, i bla bla, bla, znate kako pojednostaviti zadatak dostupnosti adresa? da, mislim da je očito). A ja ne mogu nazvati taksi do kuće, potrebno je da ga uzrokuje da neke referentne točke, a kad idem kući taksijem, samo moram objasniti vozača kako bi se tamo (to nije teško, ali ponekad ne želim razgovarati, želim nazvati adresa i nastaviti putovanje u tišini), a ja ne mogu naručiti hranu kod kuće, jer sam shvatio koliko vremena provodim na objašnjenju, te da će uskoro otići do nje i pokupiti najviše (opet, to nije teško, ali ponekad zimi-kiši-tamno i apsolutno nema želju da se iz pidžame).

Rješenje: duboko disati, da ne bude nervozan, a dijelom stvoriti dodatni teret nekome V. dužnosti da me nose. Pitanje dostavu hrane obećava da će riješiti u skoroj budućnosti site http://foodyclub.me/, uvodeći mogućnost da jednostavno označiti svoj dom na karti. Kao što je dobro, to je ponekad moguće pozvati taksi / naručiti hranu preko Viber aplikacija, ističući njihove točke lokaciji.

4) Nešto kave

-Dobar dan, izvolite
-Moze li JEDAN espreso?
-Naravno, hocete li u veliku ILI u Malu solju?
-?!?!?! Malu!
-Sa mlijekom ILI bez?
-Bez!
-Kraci ILI duzi?
-.... Donesi mi kapucino ...

Ovaj i slični razgovori, nisam navikao na lokalnim stvarnosti, prvi put uvedena do piskav zaustaviti. Crnogorski mašta ne poznaje granice, te ukazati na kavu koju koriste ništa osim uobičajenih imena. Želite li espresso? SAD? Ili možda želite cappuccino? Ne koristite ove riječi, bolje detalj, objasniti konobaru: kao što sipati šalice za kavu i željene veličine. I što je najvažnije, oni mogu piti kavu satima, ne obazirući se na činjenicu da kava odavno prošla hladna, a mlijeko je odavno pretvorio u jogurt.

Rješenje: prihvatiti i naučiti uobičajene oznake za Crnogorcima.

To je sve.

#DariaZorina

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: