učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Tata, ne plach- sliku koji se proširio po cijelom svijetu

Crnogorski mediji objavili su 22. studenog. Makedonija je započela reviziju izbjeglica preko granice i dopustiti izbjeglicama da prođe samo od Afganistana, Iraka i Sirije. Ostatak od izbjeglica koji prelaze granicu je zabranjeno, kao i druge zemlje, prema europskoj klasifikaciji ne utječu rata. Te zemlje su: Iran, Šri Lanka, Sudan, Južni Sudan, Maroko i druge zemlje. Pooštravanje granice mjeri Makedonija usvojila odmah nakon serije terorističkih napada u Parizu.

UNHCR (Agencija Ujedinjenih naroda za izbjeglice), rekao je u četvrtak da je Hrvatska, Makedonija i Srbija pokrenula istragu izbjeglica po etničkoj pripadnosti i preko granice smiju se kretati samo na izbjeglice iz Afganistana, Iraka i Sirije.

Slika na kojoj je fotograf snima iskrene trenutak između oca i sina na granici Grčke s Makedonijom, privukao veliku pozornost ljudi na društvenim mrežama. Fotograf uhvatio intimni trenutak nezaustavljivo jecala oca i utjehe mladog sina. Otac i sin pobjegao od rata. Otac sjedi na tlu, držeći hranu i ne mogu prestati plakati, a mali sin pokušava ga smiriti. Ova fotografija je objavljena na ljudima na stranici utočište proširila diljem svijeta.

Fotografija je snimljena nakon vijesti slomio da su izbjeglice odbijen ulazak u Makedoniju s onim zemljama koje nisu pogođene ratom.

Na stranici na društvenoj mreži, objavio je tekst pod fotografiji, koja osobito kaže da je sklonište - to je univerzalno pravo, a ne bi se trebala odnositi samo na one ljude koji su iz zemalja u kojima je rat. Zatvaranje granica za ljude koji traže utočište - povrede Ženevske konvencije, čin rasne i etničke diskriminacije u. (Zatvaranje granice u lice azila je čista kršenje Ženevske konvencije i čin diskriminacije na temelju rase i nacionalnosti).




Foto: Georgi Licovski, EPA, 19 studeni 2015

Izvor fotografije

Foto: Ahmad Khalaf dobi od 9 godina, izgubio je ruku kad je izbjeglički logor u kojem je živio, bomba pala. Na taj dan, on je izgubio dva brata i sestru. U ovom trenutku, on i njegov otac su u SSCHA, Massachusetts. On je uzeo olovku i napisao pismo usnama američki predsjednik Barack Obama, posebice, on je napisao: ...... tu su i mnoga djeca poput mene. Čak i ako oni ne gube svoje ruke, oni su izgubili sve ostalo.


izvor fotografija

Foto: Žena pokušava zaštititi svoje dijete, kad je policija ne dopušta čovjeka izbjeglica iz Irana.


Foto: Ognen Teofilovsk iz Reutersa Agencije, 20. studeni 2015
izvor fotografija

Foto: Mladenci Mehdi starosti 24 i Maryam 23 godina, oba Afganistanu, sastao se u Njemačkoj, u izbjegličkom logoru. Vjenčali su se u afganistanskoj džamije u Hamburgu, a tri sata kasnije Maryam je poslan na drugo mjesto s Mahdi, prema njemačkom zakonu, oni nisu u braku, jer Maryam ni putovnicu, i to ga čini nemoguće popraviti svoj brak.




Foto: Jodi Hilton

izvor fotografija

Izvor: kolektiv.me, sigurnosna provjera

#EvaPatti

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: