učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Obitelj preminulog u more dječaka dobila azil u Kanadi

3-godišnji Allan, njegov 5-godišnji brat Ghalib, njihova majka Rehan i dalje ostali putnici umro kad val prevrnuo njihov brod na kojem su pokušali prijeći granicu, bježeći od rata u Siriji. Oni su ubijeni u rujnu 2015. godine. Bili su Kurdi, oni nisu bili u stanju pobjeći preko granice prema jugu ili istoku ili sjeveru. Jedino što su mogli - da bježe prema zapadu, preko mora. U svojim snovima, a snovi nisu očekivali blagostanje, žele samo jedno - mir i žive. Plaža u Bodrum, gdje se fotografije mrtvog 3-godišnjeg Allana, nalazi se u jednoj od najljepših ljetovališta. Bodrum - antički antički grad, bilo je jedno od sedam svjetskih čuda - grob zore Mausolos (ili mauzolej Mauzol) (u ime nazivom svih mauzolejima u svijetu). Grad se nalazi nasuprot otoku Kos. Smatra se da je na gostoprimstvu, čak i Grčka bi se mogla usporediti s Turskom. Foto preminuo Agliana je objavljen u medijima širom svijeta, izazvao je opće simpatije i negodovanje protiv razvijenim zemljama, zbog nedostatka predanosti za pomoć izbjeglicama.

Tijela žrtava pokopana su u kurdskom gradu u blizini granice s Turskom. Tijekom ceremonije ukopa, mrtvi otac je rekao da se nada da je smrt njegove obitelji će potaknuti hrabrost arapske zemlje da pomogne sirijskim izbjeglicama.

Otac mrtve djece Abdullah Kurdi medije rekao: Želim da arapske zemlje - ne-europskim zemljama - da vidimo što se dogodilo s djecom, i za njih, pomoći ljudima.

Prema crnogorskom medija 27. studenog 2015. tetka preminule tri godine Agliana, koji živi u Vancouveru, rekao je novinarima da su imigracijske vlasti Kanade azil njegovoj obitelji.

Sljedeći tjedan, Kanada će početi prihvaćanje sirijskih izbjeglica do kraja godine, očekuje se da se oko 10.000 izbjeglica. Pretpostavlja se da je u siječnju, veljači u Kanadi, 15.000 sirijskih izbjeglica stići.

Allan al Kurdi, njegov brat Ghalib, Rehan svoju majku i rodbinu ljudi Kurda, kao i svi drugi ljudi, žena i djece koji su bježali preko mora u Europu, s jedinom nadom - da živi, ​​ne može biti migranata. Oni se zovu izbjeglice.

Migranti Ujedinjenih naroda definira ljude koji za osobne i gospodarske razloge za pomicanje s jednog mjesta na drugo. Bezhentsev ne mogu poslati natrag, tamo gdje je rat, ako njihov status priznaje. Izbjeglice nemaju s njima nikakvu hranu ili bilo odjeću, oni izvoditi u činjenici da oni imaju na sebi. Većina izbjeglica nemaju dokumente. Izbjeglice ne može prepoznati od strane onih koji su počinili zločin, uključujući i terorizam.

Izbjeglice su obično dio prava na primanje ravnopravno s državljanima zemlje domaćina, a neki - poput ostalih stranaca u zemlji. Oni su dobili pravo na rad, putne isprave, a proces dobivanja državljanstva provodi u povlaštenom način.

Konvencija o statusu izbjeglica usvojen u Ženevi 1951. godine. Ona definira sam pojam o tome tko je izbjeglica, a na temelju čega je dao taj status. Konvencija zabranjuje svaku diskriminaciju izbjeglica.


Problem izbjeglica ozbiljno pojavili tijekom Prvog svjetskog rata. Novi val je nastao kada je njemački nacisti došli na vlast. Godine 1938, Međuvladin odbor osnovan nositi s priljevom izbjeglica iz Njemačke.

Sljedeći val je tijekom Drugog svjetskog rata. Opća deklaracija o ljudskim pravima usvojena 1948. godine.

Izvori: vijesti.me, kurir.rs, jergovic.com, wikipedia.org
Foto: Reuters agencija (UK)

#EvaPatti

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: