učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Kuća u Crnoj Gori: nijanse koje su korisne za znati

Želite li kupiti kuću u Crnoj Gori? Dobar izbor. Ako se odlučite na kupnju, vjerojatno znate da je broj minusa je zanemariv, ali je broj pro role. Međutim, postoje slučajevi (to je posebno istinito kada kupujete preprodaji nekretnina u Crnoj Gori) koje bi mogle značajno umanjiti svoju radost, ili, naprotiv, s vremena na vrijeme povećati učinkovitost transakcije.

Kupujem kuću u Crnoj Gori, u blizini mora ili u planinama, obratite pozornost na sljedeće pojedinosti:

- Cijene kvadrata za danas: oko 700 eura (vile Crna Gora), oko 1.800 eura (stanovi).

- Ako ne namjeravate živjeti u novostečenom kući ili stanu cijelo vrijeme, mora se naručiti nadzorom u sobi u odsutnosti (ako je područje ima bazen ili vrt, morate pratiti ih tijekom cijele godine).

- Agencija, s kojima ćete napraviti dogovor o pratnju može pomoći da prođe kuću u Crnoj Gori za iznajmljivanje, a to je besplatno. Na to možete napraviti dobar novac, ali držati oči otvorene kako ne bi zaradio samo lukav agencija osoblje.

- Posebnu pažnju obratite na zemlji - ako ga kupiti u načelu kuću u Crnoj Gori, a ne stan, čak i mali komad zemlje vam daje mnoge prednosti.

- Izračunajte koliko će zapravo koštati kuću u Crnoj Gori, moguće je, nakon pregleda dokumenata i vizualni pregled specijalista. Ona igra ulogu i tehničko stanje kuće, a udaljenost od plaže i infrastrukturu i potrebne komunikacije. Vlasnik je dužan pružiti vam tzv list nepokretnosti, a ako ne, možete saznati za sebe i dobiti broj parcele na njemu potrebne informacije. Sada bilježnici imaju pravo ne izvršiti preregistraciju mjesta za nove vlasnike, sve dok oni ne daju jasnu dokumentaciju.

- Ako kupite kuću u Crnoj Gori, koji još nije povezan s komunikacijama, vidim da je već upisan u katastru - onda kasnije ćete platiti postupno opremanje stambenih objekata. Obično to će morati platiti samo vodu (oko 60 eura po metru kvadratnom). Nužno potreban dodatni spremnik - ovdje nestašice vode javljaju često.

Odabir kuću u Crnoj Gori, te poduzeti sljedeće korake:

- doprinosi 10 posto depozita, za stanovanje je uklonjena iz prodaje.

- prikuplja dokumentaciju za podnošenje bilježnika.

- sklopiti ugovor o prodaji, ako je sve u redu s dokumentima.

- Za oko tjedan dana potpisati ugovor s prodavateljem, i prevesti na njegov račun potreban iznos.

- Dobiti potvrdu od prodavatelja katastarskoj odjel, gdje na svojoj bazi pereregistriruete stanovanja za sebe.  

- VAŽNO: kuća Porez na moraju biti plaćeni odmah.

Ukratko, bez obzira na to da li kupiti vilu, vikendicu ili kućicu u Crnoj Gori, bez pregleda i temeljita provjera, čak i nove domove ne rade. I to je bolje koristiti usluge nadležnog realtor.

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: