učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Crnogorci će biti uklonjen iz registra u razmjeni radne snage, i uskratiti pogodnosti

izvijestio crnogorski mediji. 1. studenog 2015. za sve strance koji žele dobiti radnu dozvolu, morate dobiti potvrdu od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, nema nezaposlenih za ovaj posao. Zahtjev se podnosi Agenciji za zapošljavanje, odgovor čeka razdoblja, prema zaposleniku Agencije, je 30 dana. Ova odredba u novom Zakonu o strancima odnosi na CEO koji je također potrebno da primi tu potvrdu. Drugim riječima, poslodavci ne mogu zaposliti zaposlenika, uključujući direktora, ako ti poslovi imaju izazivači u Agenciji za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG).

Ministar rada i socijalne zaštite Zorica Kovačević je rekao da je posao dobro napreduje na činjenicu da su svi državljani Crne Gore, koji će odbiti raditi, bit će uklonjen iz registra u Agenciji za zapošljavanje, čime će biti lišen prednosti. Također, radimo na, tako da učenje odvija, prekvalifikacije građana, tako da poslodavci će biti u mogućnosti da biste dobili visoko obučenih radnika.

Glavni tajnik Suzana Radulović iz Unije poslodavaca (UPCG) rekao je da netko može biti veliki stručnjak, ali ako on nema odgovarajuću ispravu ili potvrdu o obrazovanju koji odgovara datim poslovnih aktivnosti - neće biti u mogućnosti da biste dobili ovaj posao.

Dakle, izvijestili crnogorski mediji u listopadu da je puno mladih, nezaposlenih su pune popisa registriranih u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, a njihovi zapisi za zapošljavanje su prazni. A poslodavci su zainteresirani za zapošljavanje stranih radnika, kao što je više isplativo za njega financijski, osobito tijekom sezone.

Tako je prosječna plaća u sektoru usluga za smještaj i ugostiteljstvo u 2014. godini iznosila je 385 eura. S obzirom da radnici koji nisu u sezoni, dobili visoku plaću, koliko bi radnici trebali biti tijekom sezone? Naravno više! Ali zapravo nije tako. Osim niskih plaća tijekom sezone, koji bi trebao biti na odgovarajućoj razini, postoje svojstvene čimbenike koji se odnose na razinu ozbiljnosti izvedbi tijekom sezone. Neki su izrazili mišljenje: Ne, to nije teško za napraviti, a vi naučili da rade do iznemoglosti dva ili tri mjeseca, a onda će se opustiti. Međutim, taj rad nije plaćen u odgovarajućem gotovini. Osim toga, na radnom mjestu, tu su uznemiravanje, uporaba radnika u posao koji ne odgovara njihovim nesrazmjera vještina rasporedi, bez smjene, off-sata neplaćenog rada, bez slobodnih dana, nema vremena za odmor, hranu, odmor, nedostatak prehrane, nedostatak bolovanje, rad crna, radnici nisu izrađeni u skladu s pravilima, itd itd

Dakle, tko je u pravu? Što je u pitanju? Strani radnici - nužno zlo za poslodavce tijekom sezone, bez kojih je nemoguće da bi sezona bila uspješna. Turistička stvarnost - iskrivljeno ogledalo. Dakle, što potiče glasine da mještani ne žele raditi.

#EvaPatti


Izvor: vijesti.me
Foto: Ilustracija google

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: