učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Zbog visoke razine onečišćenja u zraku u stanju hitne Pljevlja

izvijestio crnogorski mediji. 1.117,9 mikrograma po m3 (g / m³), ​​što je 22 puta više od dopuštene dnevne koncentracije štetnih tvari u zrak - Prema zaštiti i Agencija za zaštitu okoliša, u Pljevljima, 1. prosinca 2015. zabilježeno je razina onečišćenja u zraku. Dakle, u Plevlya službeno postaviti rekord u onečišćenju zraka. Prema procjenama, prosječna godišnja koncentracija preporuča u količini 20 g / m³.

Grad stoji smog (dim maglu) - prekomjerno onečišćen zrak.

U 12:00 sati, koncentracija štetnih čestica je 986.4 mikrograma po m3, 14:00 - 774, i jedan sat na - 841. 17:00, razina koncentracije štetnih čestica zashkalil do 1111.9 mikrograma po m3.

Agencija za zaštitu okoliša izvještava da su stručnjaci Centra za toksikološko istraživanje napravio zaobilaznica postaju ulica Skerlićeva ulici u 20:00 sati i utvrdili da postoji greška u automatskom uređaju koji mjeri koncentraciju štetnih čestica u zraku. Ni u kojem trenutku društvo će dobiti sve podatke.

Od kraja prosinca 2014., prema WHO (Svjetska zdravstvena organizacija), Pljevljima smatra najzagađeniji grad u Europi. Većina stanovnika umire od raka pluća, bolesti dišnog sustava, leukemija, uzrokovano onečišćenja.

NVO Breznica Ozon i zatražio da se stanje izvanredno je ponovno uveden, zbog visoke razine onečišćenja zraka.

Natrag u 2012 je izvijestio da je u Pljevljima je genetska mutacija generacije, a to dovodi do povećanja broja kongenitalne anomalije, povećanje broja ljudi koji padaju oboljela od raka. Osim toga, u to vrijeme, kod djece u dobi od 4-6 godina, bolesti dišnog sustava iznosio je 65%.

Izvor: vijesti.me
Foto: Goran Malidžan, vijesti.me

#EvaPatti

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: