učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Općinski policija može uhititi automobile

Crnogorski mediji izvijestili 3. prosinca. Od siječnja, policijski komunalne prava će, u skladu sa novim zakonom, koji je nosio lisice, palice, kao i pravo na uhićenje. Uslužni Zakona o policiji stupio je na snagu 3. listopada.

Prema šef općinske policije Gorana Yankovicha, prema posljednjem popisu stanovništva, oko 189.000 ljudi živi u Podgorici. Grad je oko 40 općinskih policajaca, tako da se na svakih 5.000 stanovnika ima oko jedan policajac. Komunalne policije će imati pravo na to prevenciju, identificirati, uhititi. Također, općinski policija može zaustaviti vozila ih privremeno zabraniti da se presele pregledati objekte, privremeno povući iz, koristiti video nadzor, korištenje fizičke sile, palice i lisice. Oprema za općinskog policija će biti spreman za mjesec dana.

Policija će imati uniforme, palice, lisice i tablete za zaustavljanje vozila. U ovom trenutku, osoblje komunalne policije su obučeni na Policijskoj akademiji. Nakon treninga, oni će polagati ispit pred komisijom Ministarstva unutarnjih poslova.

Zakon je objavljen u rujnu prošle godine.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Ilustracija google

#EvaPatti

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: