učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Majki velikih obitelji će platiti naknadu za život

Dana 1. siječnja 2016. majke s troje ili više djece koji imaju radno iskustvo 25 ili 15 godina, moći će podnijeti zahtjev za životno mjesečnu naknadu. To vrijedi i za nezaposlene majke, koji su bili na zavodu za zapošljavanje registrirano najmanje 15 godina, a to se odnosi na one koji su podizanje djeteta, djeca s posebnim potrebama.

rekao je ministar rada i socijalne zaštite Zorica Kovačević da ne postoji takav zakon u bilo kojoj zemlji u regiji. Prema njezinim riječima, poticanje natalitet bi trebao biti u nekom drugom obliku. Za isplatu davanja, proračun za 2016. izdvojeno je 13 milijuna kuna. Eura. Ne zna se broj žena koje će se dati pravo na cjeloživotno mjesečnu naknadu.

Majke s troje ili više djece, s radnim iskustvom od 25 ili 15 godina, dobit će naknadu od 70% od prosječne plaće u Crnoj Gori (477 eura), što je datum kada je žena dobila potvrdu o pravu na primanje ovu pogodnost. Tako dodatak će biti 333 eura.
Žene s radnim iskustvom od 15 godina, s troje ili više djece će se dodatak od 40% od prosječne plaće.

Uz zahtjev, žena mora osigurati dokumente: rođenje potvrda o djeci, dokaz o radnom iskustvu, ili potvrdu o registraciji registrirana u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, kao i pružiti potvrdu da su primili pravo na mirovinu.


Agencija za zapošljavanje redatelja Crna Gora Vukitsa Yelich objavio da su sve žene koje su registrirane agencije za zapošljavanje, moći će se prijaviti u Centar za socijalni rad, a potom Agencija će dostaviti potrebne dokumente Centra.

izvor

#EvaPatti

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: