učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Crnogorski zlato objavljen 11. travnja 2017

Iz Ministarstva financija, za novine Pobeda izvijestio da je crnogorsko zlatne rezerve 38.477 unci, koje su utvrđene za kredit u Švicarskoj, objavio je 11. travnja 2017. Prema najnovijim cijene zlata, što je u padu za tri tjedna u ponedjeljak dostigla cijenu od 1088 $. Dakle, u ponedjeljak, crnogorski zlatne rezerve korespondira sa 42 milijuna. Dolara. Zlato je u jednoj švicarskoj banci Kredit Svis kao kolateralna za kredit od 150 $ milijuna. Eura.

Iz Ministarstva financija su izvijestili da je najnoviji nastavak kredita, u iznosu od 30 milijuna kuna. Eura, isplatit će se 11. travnja 2017. godine. I nakon zadnje rate, zlato će se vratiti u rukama Crne Gore. Hoće li zlato ponovno ugraditi ili je na neki način koristi, u ovom trenutku ne postoji informacija, a sve će ovisiti o situaciji na tržištu. Tako je politika države će odlučiti hoće li ili ne zlato ugrađen ili će uplatiti, u skladu s financijskom i gospodarskom situacijom u to vrijeme.

Smatra se da je Crna Gora ne treba zlatne rezerve i dovoljno za razvoj alata za upravljanje novcem i drugi. Iz Ministarstva financija, o tome, izvijestio je da je u prethodnih nekoliko godina, zemlja je bila u mogućnosti pružiti pristup inozemnom i domaćem tržištu kroz obveznice, mjenice, kroz ugovorima o kreditu. Ministarstvo ističe da unutarnje tržište još nije dovoljno razvijena, tako da nosi sa sobom određene rizike.

#EvaPatti
Izvor: cdm.me
Foto: Ilustracija google

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: