učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Medicinski otpad u Crnoj Gori

Prema podacima Ministarstva zdravstva, 2014., medicinski otpad je iznosio 351,829 kg., Prema Montefarm, krajem rujna 2014. godine tvrtka je prebačen Hemosan 1.600 kg. medicinski otpad biti transportiran u venu za obradu.

Za primanje i obradu medicinskog otpada u 30 zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, u prvih šest mjeseci 2015. godine Medicinskog HZZO je izdvojila 615,724 eura.

Medicinski otpad se najviše opasnog otpada, pa su se pohranjuju i zbrinuti u skladu sa strogim pisanim procedurama, pravilima.

Prema pisanju lista Pobeda, Crna Gora Ministarstvo zdravstva izvijestio je da je u prvih šest mjeseci prošle godine, 242 221 kg su korišteni. medicinski otpad. Prema podacima iz vladinih agencija, još u 2011. godini, nakon natječaja, potpisan je ugovor sa crnogorskim-talijanski konzorcij Ekomedika i OMP Eko. Ugovor je potpisan na 15 godina (koncesija razdoblje), predviđa izgradnju postrojenja za tretman medicinskog otpada u Podgorici i Beranama, a kasnije još uvijek u Nikšiću i Baru. U ožujku 2013 građevinskih radova započela je u Beranama i Podgorici - u siječnju 2014. za obradu otpada postavio cijenu od 1,85 eura po kilogramu za godinu akumulira 654 tona otpada ..

Klinički centar Crne Gore u Podgorici, za novine Pobeda je izvijestio da je tijekom vikenda otpad je 200 kg, a radnim danom težina do 500-600 kg. Tu je centar za obradu medicinskog otpada, gdje svaki dan je skupljanje otpada, a gdje je posebna pažnja posvećuje se pravilnom razdvajanja, pakiranje i prijevoz otpada za daljnju obradu. Iz Crne Gore Klinički centar izvijestio je da je tehnologija za obradu medicinski otpad pruža 100% sterilizacija i nema negativne učinke na okoliš i ekologiju. Obrada pojavljuje na posebnom protokolu počevši od trenutka kada su, u nekom institucija pripremili prikupljenog otpada na konačni rezultat, korištenje.

Iz NVO Ozon izvijestio da su neki slučajevi neadekvatnog skladištenja medicinskog otpada da građani naći na odlagališta. Posljednji slučaj zabilježen je u veljači 2015. godine.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Ilustracija google

#EvaPatti

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.