učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Proces dizajna s morskom vodom za desalinizaciju na Zavali pod pozornost odgovarajućem tijelu

Postao predmet pažnje dokumentacije drugog investicijskog projekta u Budvi - projekt proces desalinizacije morske vode na ruševinama. Između ostalog, izvješće o financijskom revizijom općine Budva račune za 2014. godinu, koji je održan od strane tijela nadležnog za reviziju Državnog pokazala postojanje kršenja zakona. Prošle godine, Općina Budva je platio 763.986,53 eura za svoje obveze prema banci Hypo Alpe Adria razvoj, obveze koje proizlaze iz ugovora o zajedničkom jamstvu, koje je sklopljen krajem 2010. godine. Ugovor je stupio na Hypo Alpe Adria banke, za desalinizaciju morske vode tvrtke WTE Desalinizacija Morske voda, konzultantska tvrtka Mediteran WTE, a općina Budva i tvrtke JP Vodovod i kanalizacija.

Projekt na desalinizaciju od početka praćen brojnim kontroverzama, a početak njihove tvrtke WTE Desalinizacija Morske vodama, s kojom je grad voda tvrtka u 2008. godini potpisan sporazum o priznanju vode, ugovor je trenutno predmet revizije. Prema sporazumu je bilo planirano da grad vodi tvrtka Vodovod kupuje 100 litara sekundarnoj vode za četiri ljetna mjeseca i košta 98 ​​centi po kubičnom metru. U svibnju i listopadu bi uzeti dodatnih 50 litara sekundarnih troškova vodnih 88 centi po kubičnom metru. No, što se događa je da općina kupi desalinizaciju temeljnog morska voda WTE Desalinizacija Morske voda i ovlasti vodoopskrbe Budva kreće tvrtka Mediteran WTE, u kojima općina ima kapital od 49%.

Prije osamnaest mjeseci, Općina Budva je postala puna vlasnik objekta, tako da zajedno s gradskim vodovoda je preuzela sve dugove. Onda je novi ugovor potpisan, koji je tvrtka Mediteran WTE sklopljen s Hypo Alpe Adria razvoj i WTE Desalinizacija Morske vodama.

Prema reviziji (Državna revizorska institucija institutions, skraćeno DRI) Državni izvješće društva, Općina Budva, 30. prosinac 2008 je donijela odluku da se pridruži tvrtki Mediteran WTE, čime je postao vlasnik 49% kapitala. Isti dan, odlučeno je da se osigura dugoročni kredit za tvrtku Mediteran WTE u iznosu od 8.358.369,36 eura, od čega je 5,3 milijuna €. Namijenjen Hypo Alpe Adria banke.

Sva četiri strane na kraju lipnja 2010. godine potpisali su sporazum o zajedničkim jamstvima: Hypo Alpe Adria Banke (vjerovnika), tvrtka WTE Desalinizacija morske vode (dužnik), tvrtka Mediteran WTE (dug posrednik), Općina Budva, a tvrtka JP Vodovod i kanalizacija (jamci) ,

Ugovor mora sadržavati iznos od 5,3 milijuna kuna. Eura, plus kamatu u iznosu od 372.399,47 eura, za ukupno 5.672.399,47 eura na dan potpisivanja ugovora. 1. kolovoz 2013 tvrtka JP Vodovod i kanalizacija općine Budva i sporazum o razgraničenju obvezama iz ugovora o zajedničkim jamstvima kako bi se stvorili novi plan otplate duga.

Dužnost na dan potpisivanja ugovora, u iznosu od 4.490.336,93 eura, od čega je u obveze društva JP Vodovod i kanalizacija uključenih u iznosu 2.124.282,10 eura, au općini Budva obveza uključenih u iznosu od 2.366.054,83 eura.

Izvještaj DRI navodi da reviziju je utvrdio da nije stigao do faze potpisivanja ugovora o zajedničkim jamstvima, 6. listopada prošle godine, potpisan je novi ugovor između Općine Budva i tvrtke JP Vodovod i kanalizacija razlikovati obveze. Dužnost na dan potpisivanja ugovora, u iznosu od 3.272.621,91 eura, općini u kojoj je dug - 1.531.197,71 eura, a tvrtka JP Vodovod i kanalizacija - 1.740.424,20 eura. Općina, na dan 31. prosinca 2014. obavijestio vlasti o dugu u iznosu od 1.433.811,70 eura.

izvor

#EvaPatti

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: