učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Božić u Crnoj Gori

Božić - to je drugi najvažniji kršćanski blagdan u Crnoj Gori nakon Uskrsa. Ali ako proslavu Uskrsa - to sjaj, svjetlost, svetkovine, da je Božić u Crnoj Gori - obiteljski udobnost, toplinu i puno magije. U zimi, oni dolaze ovdje za odmor s ne manje spremni nego u ljetnim mjesecima, a mnoge obitelji slaviti Božić u kućama među borovom šumom i snijegom prekrivenim planinskim padinama.

slavi tradicije ovog velikog pravoslavnog praznika približno isti na ruskom i Crnogoraca, ali u Crnoj Gori još uvijek postoje obitelji koje su strogo promatrati sve drevne obrede Božića do posljednjeg detalja. Večer prije Božića prolazi tiho i ne žureći. Svi ukućani na Badnjak moli, ide na stol i pjevaju božićne troparion. Večera je minimalna - u večernjim satima potrebno je posebno strog posta.

Ali sada dolazi božićno jutro u Crnoj Gori. Evo, to bi trebalo oprati hladnom vodom (po mogućnosti direktno iz leda), a zatim svatko na vlasnika zgrade želi, predao se grane badnjak zdravlja tiče i prosperitet.

U svim crkvama melodije zvona pravoslavnih szyvaya svečani uslugu. Budite sigurni da se iz hrama božićnog prosphora

Božić u Crnoj Gori bez posebnog odmor večeru - ne Božić. Prije večere piti toplu rakiju i suho voće snack. Za ručak, služio vruće mesa i jela od povrća, usiren vrhnje, ukusne nacionalne pite. Vrhunac - to je lomljenje posebnog božićnog kolača pogača u kojem je skriven novac.

Što se tiče proslave ovog prekrasnog odmora u gradovima, više tradicionalna. Za djecu i odrasle organiziraju gay osobama i tematske kulturne priredbe, od danas do Bogojavljenja trebao posjetiti jedni druge domove.

Mnogi turisti dolaze slaviti Božić u Crnoj Gori, upuštati u podvodnom ribolovu, skijanje na Žabljaku i Kolašinu. Zima Crna Gora nije manje lijepa od ljeta. , Nedvojbeno je prednost može se smatrati činjenica da je nekretnina u Crnoj Gori zime jeftinije, a može biti vrlo jeftin godišnji odmor provesti u lijepoj kući u planinama. Ako se odlučite za zimski odmor u Crnoj Gori, ne zaboravite posjetiti svoje poznate jezera - u zimi su prekrasna. Božić u Crnoj Gori - veliki razlog za posjet pravoslavne kultni znamenitosti. Ljeto u crnogorskoj samostani previše turista, ali u zimi su relativno slobodni, a vi se možete usredotočiti na svoje duhovno stanje, a ne miruje sati u redu do relikvija i drugih svetih mjesta.

Ako ste kratka tišina, mir i udobnost, slaviti Božić u Crnoj Gori. Uživat ćete puni mir i ugodnu atmosferu za mnogo mjeseci unaprijed.







Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: