učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Uz Iran sankcije će biti uklonjeni

Četvrti zemlja u svijetu u proizvodnji nafte, od ponedjeljka će ponovno biti u mogućnosti nastaviti prodaju nafte na međunarodnom tržištu i pomoći međunarodnog financijskog sustava. Tu će također biti Odmrznute iranski računima u inozemstvu, što je, prema konzervativnim procjenama, akumulirana oko 50 milijardi $.

To je postalo moguće nakon iranske skladu sa svim obvezama na svom nuklearnom programu pred Vijećem sigurnosti UN-a, EU-a i SAD-a. Prošle subote održan je sastanak iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif, američka državna tajnica John Kerry, tijekom koje je konačno odlučila da ukine sankcije. Sa svoje strane, Iran ubija 98% nuklearnog goriva u zemlji, dok su preostala jamči koristiti isključivo u miroljubive svrhe i preslaguju reaktor „Arak” kako bi se spriječilo proizvodnju oružja-razred plutonija.

službeni stav Irana na ovim ugovorom strogo pozitivan, ali postoje snage u zemlji, pozivajući se na proizvodnju nuklearnog oružja - A „izdaja javnog interesa.” Međutim, ukidanje sankcija će omogućiti da se ogroman profit od prodaje nafte i otvaranje novih radnih mjesta.

Ali ne svatko je u potrazi iz iranske nafte na međunarodnom tržištu - to će značajno smanjiti ionako niske cijene nafte, što na kraju ću potresti gospodarstvo neke zemlje. dok je ograničenje prodaje je postavljena na 500.000 barela dnevno.

#homlessdog

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.