učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Sveta tri kralja odmor u Crnoj Gori

U Crnoj Gori, kao iu Rusiji, Sveta tri kralja ili teofanija, istaknuo je 19. siječnja.

Svi pravoslavni pozdravljaju s „Krist je budan lo!” Ono što treba reći: „Sigurno evo zasjati!”

Na odmor veruschie sjetiti gospel događaja, kada je na njegovu krštenju u Jordanu Gospodina Isusa Krista, na njega Duh Sveti sišao poput goluba, a glas Boga Oca zvučalo s neba: „Ovo je moj ljubljeni Sin, u njemu mi sva milina.” Na ovaj dan, svijet je bio prvi put da je Sveto Trojstvo i Krist je dao palom u grijehu osobe primiti milost Duha Svetoga, nakon ceremonije krštenja. Od tada, krstio prime oproštenje grijeha i obnoviti za novi duhovni život.

Za razliku od ruskog tradiciju kupanja u rupu, u svim pravoslavnim zemljama Balkana organizirati natjecanja - kvalifikacije za Svetog križa.

Nakon što je Božanska liturgija počinje natjecanje: cvyaschennosluzhitel križ vozio brod oko 33 metara od obale. Na signala, desetine plivači bačen u hladnu vodu i tražiti svoju prvu kontrolu. Plivati ​​do prvog križa smatra velika čast. plivati ​​pobjednik zadržava Sveti Križ u svojoj kući do sljedeće godine, a prema uvriježenom mišljenju, Bog će biti posebno podržavaju obitelji.

Na Sveti Stefan tradicionalnom Bogojavljenja plivanja odvija na gradskoj plaži u Budvi - u blizini restorana Porto, u Bečićima ispred crkve svetog Tome u Herceg Novom na plaži Sting.

Potapov rimski

#potapovfoto

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: